Hirdetés

Rövidesen leáll a Gmail és a többi Workspace app az egyik böngésző alatt



|

2021-től a Gmail és az egyéb Google Workspace appok sem működnek majd az Internet Explorer 11 alatt.

Hirdetés

Sokak nagy meglepetésére az Internet Explorer 11 még mindig működik, sőt, vannak statisztikák, amelyek szerint megint egyre többen használják. Lehet, hogy rövidesen jobb lesz váltani az érintetteknek, a Google ugyanis bejelentette, hogy a Workspace appok márciustól kezdve nem támogatják az Internet Explorer 11-et, vagyis nem is működnek majd a böngészőben. 

A sort a Microsoft Teams nyitotta, amikor november 30-án megszüntette az IE11 támogatását, majd a Microsoft 365 jött, 2021. augusztus 17-i lejárattal. 2021. március 15-től pedig a Google Workspace appok is megszüntetik a támogatást, így a Gmail, Google Naptár, Drive, Dokumentumok/Táblázatok/Diák, Meet, Chat, Keep, Currents, stb... is. 

Hirdetés

A feltételezések szerint maguk a weboldalak még működnek majd egy darabig, de a funkciók nem feltétlen, a kompatibilitást a Google itt sem garantálja majd. 

Miért jó ez az egész? Elvileg a Google fontosabb dolgokra fordíthatja a mérnökei figyelmét. A határidőig pedig minden érintett figyelmeztetéseket kap a változásokról. 

A Google a Chrome, Firefox, Safari vagy Edge használatát javasolja a fennakadások és a sérülékenységek elkerülése végett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.