Hirdetés

Rózsaszín pónis díjat kapott a Pegasus kémszoftvert gyártó cég



|

Átadták a Pwnie-díjakat, nyert az NSO Group nevű izraeli szoftvercég is.

Hirdetés

A Pegasus nevű kémszoftvert kapcsán még 2021-ben robbant ki egy világméretű botrány, mivel kiderült, hogy segítségével lehallgattak újságírókat, ügyvédeket, aktivistákat és cégvezetőket, főleg olyanokat, akik valamilyen formában kifejezték elégedetlenségüket országuk kormányával szemben - korábban már írtunk arról is, hogyan ellenőrizhető, hogy a Pegasus jelen van-e készülékeinken.

A kémszoftver mögött álló izraeli szoftvercég, az NSO Group most díjat kapott munkásságáért. Ez pedig nem más, mint a Pwnie-díj, amit 2007 óta osztanak ki minden évben.

Hirdetés

A díj elnevezése a "pwn" és a póni kifejezések ötvözetéből jött létre. Utóbbi nem kell magyarázni, az előbbi pedig "own" szó egyik variációja, ami valaki olyanra utal, akit meghackeltek.

Az NSO Group most a "Best Mobile Bug" kategóriában nyert, egy Forced Entry nevű exploit miatt, aminek köszönhetően simán meg lehetett hackelni valakinek az iPhone mobilját úgy, hogy az észre sem vette az egészet. Köszönőbeszéd nem volt, mivel az NSO Group képviselői nem voltak jelen a díjátadón. Egészen egyszerűen azért nem, mert még csak a jelölésükről sem tudtak a Vice beszámolója alapján.

Magát a pónis díjat azért meg lehet csodálni, így fest:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.