Hirdetés

Saját AI-részleget alapít a Microsoft



|

A redmondiak sem szeretnének kimaradni a buliból.

Hirdetés

Lassan minden hétre jut egy új AI-platform. A tavaly év elején szabadjára engedett szellemet már nem lehet visszazárni a palackba. Lassan annyi modell, chatbot jelent már meg, hogy ember legyen a talpán, aki tud választani közülük.

A sort az OpenAI nyitotta meg a ChatGPT, ami ugyan szoros partnerségben áll a Microsofttal. A platform a redmondi óriás támogatásával egy a technológiát használó chip fejlesztésébe is belefogott, de most úgy tűnik, hogy a vállalat egy másik projektbe is belefog.

A DeepMind alapítójának, Mustafa Suleymannak cége, az Inflection AI egy ideje már egy személyi asszisztensként funkcionáló platform fejlesztésén dolgozik, amiből egyelőre még semmi nem lett. A Pi néven futó projekt lényegében egy olyan szöveges- vagy beszédalapú szoftver lett volna, ami olyan finomságokra lett volna képes a fejlesztői szándék szerint, mint kedvesség, humor vagy diplomatikus hangnem használata.

Hirdetés

Tavaly nyáron be is jelentették, hogy 1,3 milliárd dollár gyűlt össze a megvalósításra, amelyből a legnagyobb részt a Microsoft vállalta be. Most, kevesebb, mint egy évvel később a cég bejelentette, hogy az Inlection AI két agytrösztjével saját fejlesztésű projektbe kezdenek.

A mesterséges intelligencia cégtől Mustafa Suleyman és Karén Simonyan leigazolt a Microsofthoz. Ők fogják a jövőben vezetni a Microsoft most alakuló AI részlegét. Ami megmaradt az Iflection AI-ból, azt Reid Hoffmanm, az új vezérigazgató és Sean White fogják igazgatni.

A lépés nem okozott különösebben nagy meglepetést a technológia világában, hiszen az OpenAI-nál lezajlott tavalyi drámák már előrevetítettek egy lehetséges átalakulást. Akkor már többen megjósolták, hogy a Microsoft saját AI-részleget tervez nyitni. A most megszerzett szakemberek segítségével, egy lépéssel közelebb is kerültek ehhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.