Hirdetés

Saját magán poénkodik az OpenAI a ChatGPT új funkciójával



|

Mindenki számára elérhetővé vált egy eddig fizetős képesség.

Hirdetés

A ChatGPT és a DALL-E képgenerátor mögött álló OpenAI az utóbbi napokban nem a szolgáltatásaival, hanem a vezetőségében dúló hatalmi harccal szerepelt a címlapokon, miután a vállalat előbb a bizalom elvesztésére hivatkozva váratlanul kirúgta, majd néhány nappal később mégis visszahívta az időközben a Microsofthoz igazolt vezérigazgatóját, Sam Altmant.

Így aztán a botrány fényében sokaknak észrevétlen maradhatott, hogy a cég közben mindenki számára elérhetővé tette a mesterséges intelligencián alapuló chatbot egyik legjobb funkcióját, amihez eddig csak az előfizetős felhasználók férhettek hozzá.

Hirdetés

Egész pontosan a szeptemberben elindult hangalapú kommunikációról van szó, melynek révén akár pötyögés nélkül, pusztán beszéd útján is társaloghatunk a gyakorlatilag bármilyen témában kompetens - vagy legalábbis annak egész meggyőző látszatát keltő - ChatGPT-vel, a választ pedig ugyancsak hang formájában kapjuk.

Az ingyenessé tétel alkalmából az OpenAI még egy poént is megengedett magának a saját kárára: a funkciót beharangozó videóban azt a kérdést intézik a ChatGPT-hez, hogy hány pizzát kellene rendelni 778 embernek, akik egy nehéz napon vannak túl. A vicc háttere, hogy a vállalatnál épp ennyi ember dolgozik, a többségük pedig korábban kilátásba helyezte a felmondását, ha a kirúgott CEO nem került volna vissza a csapat élére.

Ami magát az új funkciót illeti, a hangparancsok beviteléhez csak meg kell nyomni a mikrofon ikont a ChatGPT hivatalos mobilalkalmazásában, amely néhány hónapja iOS-en és Androidon is elérhető. A hangparancsok megjelenésével az OpenAI chatbotja felzárkózott a szintén a GPT nagy nyelvi modellre épülő Bing Chathez (újabban ez is Copilot néven fut), amely már korábban támogatta ezt a megoldást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.