Hirdetés

Olcsó, saját márkás okostelefonokat dob piacra a Telekom: jön a T Phone 5G és a T Phone Pro 5G



|

A Google-lel közösen fejlesztett készülékekre a szolgáltató előfizetői kedvezményt kaphatnak.

Hirdetés

Noha a mobilszolgáltatók főként szerződött partnereik készülékeit ajánlják ügyfeleiknek megvételre, olykor előfordul, hogy saját márkás telefonokkal színesítik a kínálatot. Így tett a Deutsche Telekom is, amely magyar leányvállalatán keresztül a hazai piacra is elhozza a T Phone 5G-t és a T Phone Pro 5G-t.  A Google-lel közösen fejlesztett készülékek, mint arról az elnevezésük is árulkodik, már kihasználják az 5G-hálózatok nagyobb adatátviteli sebességéből fakadó előnyöket, de kamerájuk és üzemidejük miatt is megfontolás tárgyát képezhetik, a pénztárcakímélő árazásról nem is beszélve. Ez utóbbi az egyik legfontosabb erőssége a két okostelefonnak, hiszen bár konkurenciát nem kívánnak teremteni a többi mobilgyártónak, ezt az árszegmenst az utóbbi időben kissé elhanyagolták még a kínai gyártók is.

A 90 200 forintos T Phone 5G 6,52 hüvelykes, üveggel borított HD+ kijelzőt kapott, három kamerát (50 MP-es fő- és 2 MP-es makrókamerájához egy 5 MP-es szelfikamera társul), egy 4500 mAh-s akkumulátort, 4 GB memóriát és 64 GB tárhelyet, amelyhez jár 3 havi ingyenes Google One Basic előfizetés is 100 GB felhőtárhellyel. Sajnos NFC nincsen, viszont az 5G-csatlakozás biztosított.

A kicsit drágább, 107 800 forintért hirdetett T Phone Pro 5G 6,82 hüvelykes HD+ kijelzővel, elől 16 MP-es, hátul egy 50, egy 5 és két 2 MP-es kamerával, 5000 mAh-s teleppel, 6 GB memóriával és 128 GB tárhellyel emeli a tétet. Itt már kapsz NFC-t is a fizetéshez és elérhető a Qi-töltés, ami ezen a szinten a legtöbb konkurensnél sem található meg.

Hirdetés

Minkét mobilban a MediaTek Dimensity 700-as chipsetje dolgozik, Android 12 fogadja a felhasználókat, valamint igénybe vehető a gyorstöltés (USB C 15 W-os csatlakozón keresztül), az arc- és ujjlenyomat-felismerés is. A színválaszték finoman szólva behatárolt, az olcsóbb készülék kék, a drágábbik sötétszürke színben lesz kapható október 5-étől. A jó hír, hogy mindkét telefonhoz 2 év Android-frissítés jár, negyedévente pedig biztonsági javítások, amelyet 4 évig garantál a szolgáltató. A készülékek IP52-es besorolásúak, tehát az eső és a fröccsenő víz nem árt nekik, kapsz jack csatlakozást is, a kezelőfelület pedig a natúr (stock) Android, és garantáltan nincsen a telefonokon semmiféle bloatware (hulladékszoftver) sem.

A Magyar Telekom fontosnak tartotta megjegyezni a közleményében, hogy a vásárlóknak 3 hónapig ingyen biztosít 100 GB felhőtárhelyet a Google One-on keresztül, két év hűségidővel pedig kedvezményben részesülhetnek az előfizetők. Emellett aki üzletben vásárolja meg, ajándék fóliát kap hozzá, a neten ezt egy átlátszó tokkal is megfejeli a szolgáltató.

A T Phone Pro 5G-t máris sikerült megkaparintanunk tesztre, így hamarosan megtudhatjátok, kell-e félni az olcsó szolgáltatói mobiltól, vagy lesz helye és sikere a hazai piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.