Hirdetés

Négy év után megszűnt a Samsung Galaxy S7 támogatása



|

2016 februárban mutatkozott be a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge, ezekre többé semmilyen frissítés nem érkezik.

Hirdetés

Többé nem ad ki semmilyen biztonsági frissítést a Samsung a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge okostelefonjaira, ezeket most levették a támogatott eszközök listájáról. Tavaly márciusig mindkettő havonta kapta a biztonsági frissítéseket, majd áprilisban átálltak a negyedéves frissítési ciklusra. A Galaxy S7 széria még 2016 februárjában debütált, vagyis elég sokáig támogatta frissítésekkel a gyártója (persze az Android főrendszer-frissítései ezúttal sem jártak a teljes időtartam alatt, csak a biztonsági csomagok). 

Hirdetés

A legtöbb androidos gyártó két évre ígéri az okostelefonjaihoz a biztonsági frissítéseket, a prémium kategóriában háromra, és ebből kettőn át járnak nagyobb rendszerfrissítések is. A Google-nél ez az időtartam 3 év. Mindent összevetve a szakértők szerint dicséretet érdemel, hogy végül négy éven át nyújtott támogatást a Galaxy S7 modellekhez a Samsung. Az utolsó csomag a 2020. márciusi biztonsági frissítéseket hozta el. Több csomag nem lesz, kivéve, ha indokolt valamilyen kritikus sérülékenység javítása. 

Mostanában egyébként egyre nagyobb a felháborodás az androidos piacon a frissítések miatt. Az 1000+ eurós okostelefonok korában egyre többen elégedetlenek azzal, hogy csak 2 évig kapnak rendszerfrissítéseket, és még egy évig biztonsági javításokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.