Hirdetés

Már idén csúcsmobilokba kerülnek a Samsung UFS 3.1 tárhelyei



|

Ugyan csak egy tizedesjegy változik, de az ígéretek szerint nagyot lép előre az új mini-tárhely.

Hirdetés

Az UFS 3.0 tárolási szabványt már most is jó pár prémium kategóriás mobilban találhatjuk meg, ilyen például a Samsung Galaxy S20 család, a OnePlus 2019-es csúcsmobiljai, valamint a Xiaomi Mi 10 széria. A jelek szerint azonban már idén megjelenhetnek olyan telefonok, amelyekbe ennek felturbózott változatára épülő tárhelyeket építenek.

Hirdetés

A Samsung ugyanis bejelentette, hogy már gyártósorokon potyognak ki a gépekből az 512 GB kapacitású eUFS 3.1 modulok. A dél-koreai cég közleménye szerint senkit ne tévesszen meg, hogy nem egy egész számot ugrott a verzió, ugyanis itt nem csupán egy apró ráncfelvarrásról van szó. Az UFS 3.0-hoz képest ugyanis az új szabvány háromszoros írási sebességet is hozhat, amivel átlépi az 1GBps álomhatárt.

A bejelentés szövege szerint az eUFS 3.1 tárolással szállított mobilokra akár másfél perc alatt átmásolható 100 gigabájtnyi adat - ehhez egy UFS 3.0 alapú telefonon nagyjából négy percre volt szükség. A random teljesítmény szintén erőset lépett előre, itt 60 százalékos gyorsulás várható. A Samsung szerint az egyre komolyabb adatmennyiséggel járó felhasználási módok (például a 8K videók rögzítése és a nagy méretű, veszteségmentes RAW fotók tárolása) éheznek az egyre gyorsabb adattárolási módszerekre, ezért nagyon is van helye a 3.1-es szabványnak. A Snapdragon 865 rendszerchipek már natív módon támogatják a 8K videózást, és akár 200 megapixeles kamerákat is támogatnak, ami önmagában szép dolog, de ha ezek mögött egy lassabb tárhely cammog, a felhasználói élmény olyan lesz, mint egy túlkoros csigát kergetni friss kátrányban.

Az 512 GB modul mellett hamarosan indul a 128 és 256 gigabájtos modulok gyártása is, és a közlemény úgy fogalmaz, hogy ezeket már "idén megjelenő prémium kategóriás mobilokban" is megtalálhatjuk. Esélyes tehát, hogy az amúgy is izommobilként pozicionált Galaxy Note sorozat következő tagja, a Note 20 is ilyet kap, ahogy a tervezett Galaxy Fold 2-be is UFS 3.1 tárhely kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.