Hirdetés

Sapkaként hordható billentyűzettel forradalmasítaná a gépelést a Google



|

Ez perce csak annyira komoly szándék, mint amennyire stílusos a billentyűt formázó új fejfedő.

Hirdetés

A Google Japan sorait jó eséllyel a vállalatóriás legtréfásabb dolgozói gyarapítják, hiszen arról a csapatról beszélünk, amely korábban a billentyűzetként használható kanállal, kávéspohárral és vonalzóval is előállt, most pedig egy különös baseballsapkával bővítette az évtizedes berögződéseknek hadat üzenő sorozatot.

A japán divízió hivatalos blogján prezentált fejfedő a Gboard billentyűzet fizikai kiegészítője, s habár valószínűleg sosem kerül boltokba, cserébe akár otthon is elkészíthetik maguknak a lelkesebb érdeklődők.

A Google Japan szerint sokan lehetnek, akik egy kompakt, könnyedén hordozható billentyűzetre vágynak, amit nem kell a kezükben fogniuk. Erre az igényre kínál megoldást a Gboard Hat, amely bónuszként még a napfénytől is óvja a viselőjét.

Hirdetés

A vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozó sapka egy forgó tárcsát rejt, melyen forgatásával választhatjuk ki a karaktereket. Az újdonság bemutatására egy videót is kaptunk, ami nem mellesleg hemzseg a változó mértékben fárasztó sapkás/fejes szóviccektől.

A billentyűt formázó Gboard Hat a klaviatúrák hangját is meglepően ügyesen utánozza. A szerkezet összesen 6 inerciális érzékelővel működik, a töltéséről pedig USB-C csatlakozón keresztül gondoskodhatunk. Gamer billentyűzetnek viszont már csak azért sem alkalmas a találmány, mert óriási, 20 mm-es utat jár be a lenyomáskor.

A sapka természetesen nem egy komolynak szánt termék, de aki az életben is elsütné a tréfát, az a GitHubon megosztott részletes technikai dokumentáció és egy 3D-nyomtató segítségével megpróbálhatja hozzáadni a Gboard Hatet ruhatárához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.