Hirdetés

Segélyhívás közben omlanak össze az androidos mobilok



|

A jelek szerint a OnePlus és az ASUS okostelefonjai is újraindulhatnak segélyhívás közben.

Hirdetés

Vannak helyzetek, amikor mindennél nagyobb szükség van egy okostelefonra: például segélyhíváskor. Amerikában ez a 911, Európában a 112, a gond viszont az, hogy több androidos készülék is összeomlik a számok tárcsázása után. 

Hirdetés

A Redditen gombamód szaporodnak a panaszok, amelyek alapján a OnePlus 5 is érintett az ügyben. Még videó is készült róla, ugyanis azóta is meg lehet ismételni a hibát az érintett készülékeken. Amint a segélyhívó tárcsázva lett, nem sokkal később az okostelefon újraindul. Egyesek egyébként sikeresen hívták a számokat korábban, tehát a hiba elszigetelt is lehet. 

A OnePlus hivatalosan is felvette a kapcsolatot az érintettekkel, és megkezdte a hiba kivizsgálását. Aki hasonló cipőben jár, az a support@oneplus.net címre írhat. 

Mivel a téma felkapott lett, ezért nem telt sok időbe, és kiderült, hogy az ASUS ZenFone modelljeivel is pont ugyanez a helyzet. Jelenleg úgy tűnik, hogy az egyedi tárcsázóprogramok okozzák a bajt, amik nem működnek jól az Android natív keretrendszerével. 

Frissítés: a OnePlus már elkészült egy tesztfrissítéssel, amely orvosolta a kellemetlenségeket. Rövidesen mindenki megkapja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.