Hirdetés

Mégsem áll bíróság elé az Apple az AirPods miatt



|

Több szabadalmat is megsértett az Apple vezeték nélküli fülhallgatója.

Hirdetés

Az Apple-höz hasonló gigászi vállalatok körül szinte mindig zajlik valamiféle pereskedés, a cupertinóiak például nemrég a 2015 és 2019 között gyártott MacBookok silány minőségű billentyűzete miatt kényszerültek jelentős kártérítést fizetni, korábban pedig az Apple Pay iOS-es exkluzivitása kapcsán nyújtottak be csoportos keresetet a cég ellen.

Most azonban Tim Cookék lehúzhatnak egy függőben lévő, még 2020-ban kezdődött ügyet a megoldandó problémák listájáról, amit a Reuters értesülései szerint sikerült peren kívüli megegyezéssel zárni.

Hirdetés

A kérdéses csetepatét az ötvenes évek óta aktív fejhallgatógyártó, a Koss robbantotta ki, azzal vádolva az almás céget, hogy az AirPods és a Beats vezeték nélküli fülesek több úttörő szabadalmát is megsértették. Az Apple nem licencelte ezeket a technológiákat, a Koss keresetére pedig egy ellenkeresettel válaszolt, amelyben úgy érvelt, hogy a szabadalmak eleve érvénytelenek, és még egy 2017-es titoktartási szerződés megszegésével is meggyanúsította az ellenérdekelt felet.

A cégeknek a napokban kellett volna bíróság elé állniuk az érveikkel, így az utolsó pillanatban sikerült összehozni a megegyezést. Az alku részletei nem nyilvánosak, de valószínű, hogy az Apple hajlandó akkora összeget fizetni a Kossnak, amely mellett már nem éri meg a tárgyalással vesződni. Annál is inkább, mivel a felperes a Bose-t és a Skullcandyt is beperelte a szabadalmai megsértése miatt, ezek az eljárások pedig továbbra is folyamatban vannak, ami arra utal, hogy nem a fejhallgatógyártó visszakozott.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.