Hirdetés

Simán lekörözi a Face ID-t ez az új arcfelismerő technológia



|

Az Androidosok most még irigykedve néznek az Apple arcfelismerőjére, de ez hamarosan megváltozhat.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az iPhone-okban található Face ID technológia pazar: nemcsak villámgyors, de nagyon kényelmes és biztonságos is. A pandémia óta immár maszkban is működik, és ha minden jól megy, hamarosan a mobiltelefonok után a Mac gépek is megkapják a technológiát. Van azonban egy elég nagy hátránya: viszonylag sok hely kell hozzá. Ezért is nem tűnt még el a notch például az iPhone-okból.

A Barcelonában megrendezett MWC-n rengeteg prototípust és innovatív technológiát mutattak be a különböző cégek és startupok, itt mutatkozott be a Polar ID technológia is. A megoldás mögött egy Metalenz nevű startup áll, ami egy Harvard-i laborból nőtte ki magát, és ma már a Samsung és a Qualcomm teljeskörű támogatását élvezik.

Míg a Face ID egy láthatatlan pontmátrixot vetít  a felhasználó arcára amit aztán egy speciális kamerával észlel, addig a Polar ID az arcunkról visszaverődő polarizált fényt rögzíti, ami olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk.

Hirdetés

Egy Polar ID-val szerelt szenzor semmivel sem nagyobb, mint egy tradicionális szelfi kamera, így aztán nem foglal el fölösleges helyet más hardver elől a készülék belsejében, és a hardver gyártási költsége is alig fele az Apple megoldásának.

A technológia már most nagyon biztonságosnak tűnik, nem lehet kijátszani fotóval vagy 3D nyomtatott maszkkal, és gyenge fényviszonyok közt is működik. Ugyanezzel a technológiával kísérletezik egyébként a Google és a Samsung is, a következő csúcsmobiljaik hátlapi kamerájának mélységérzékelője már erre épülhet.

A vállalat szerint készen állnak a tömeggyártásra 2024 végén, így a 2025 elején debütáló mobilokban már találkozhatunk ezzel a megoldással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.