Hirdetés

Síri csendben semmisíti meg a célpontokat az amerikai légierő lézere



|

Komoly mérföldkövet ért el a technológia fejlesztése.

Hirdetés

A repülőgépek világában akár csak kicsit is jártasaknak bizonyára nem cseng ismeretlenül a Lockheed Martin vállalat neve, melyhez olyan legendás típusok fűződnek, mint a P-38 Lightning, az SR-71 Blackbird vagy az F-117 Nighthawk.

A nagy múltú gyártó nemrég fontos diadalról számolt be, ugyanis a következő szakaszba léphet a támadó céllal bevethető lézerrendszerének tesztelése.

Hirdetés

Az AHEL- Airborne High Energy Laser (kb. Nagy Energiájú Légi Lézer) nevű technológia nemrég sikerrel teljesítette a gyári teszteket, így leszállították az Amerikai Egyesült Államok Légierejének, akik először a földön fogják kipróbálni, majd később egy (szintén Lockheed-gyártmány) AC-130J repülőgép fedélzetén is.

A nagyjából 60 kilowattos AHEL előnye, hogy a járművektől a kommunikációs rendszerekig változatos célpontok megsemmisítésére képes, nagy távolságból és néma csendben. Rick Cordado, a Lockheed csúcstechnológiás fejlesztésekért felelős alelnöke szerint a tesztek teljesítése fontos előrelépés a lézeres hadviselés rohamosan fejlődő területén.

Az egyelőre nem ismert, hogy mikor kerül sor a lézerrendszer légi próbájára, de az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának közlése szerint valamikor a 2022-es üzleti évre tervezik az eseményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.