Hirdetés

Soha nem látott magasságokban szárnyal az Apple



|

Az Apple tőzsdei árfolyama és piaci értéke elképesztő magasságokba emelkedett.

Hirdetés

Az Apple tőzsdei árfolyama már 144,49 dolláros magasságban is járt tegnap, ami azt jelenti, hogy minden eddigi rekordot megdöntött. Ha figyelembe vesszük a 2014-es részvényfelosztást, akkor ez korábbi árfolyamon 1000 dollár fölötti értéket jelentene. 

Hirdetés

Mindezzel az Apple piaci értéke a világon a legmagasabb. Az Apple jelenleg így 754 milliárd amerikai dollárt ér. Az Alphabet értéke 568 milliárd dollár, a Microsoft 505 milliárdot ér jelenleg. 

Az eredeti iPhone 2007. június 29-i megjelenése óta az Apple árfolyama 763 százalékot emelkedett. Az első iPad érkezése óta 346 százalékot. Mióta Tim Cook átvette a cég vezetését, az emelkedés mértéke 166 százalék volt. 

Ha valaki 1980. december 12-én, amikor az Apple a tőzsdére ment, megvett és mostanáig megtartott volna néhány részényt, az igazán jól járt volna. Persze volt egy időszak, amikor mindenki azt hitte, hogy Steve Jobs és az Apple egyaránt elveszett. Az iMac, az iPod, az iPhone, az iPad és az Apple Watch azonban végül más utat hozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.