Hirdetés

Sok embert átvert a kamu WhatsApp



|

A csalók látszólag hiteles frissítést tettek közzé a Google Play Áruházban - a Google-t is becsapták, majd nagyjából 1 millió letöltést szereztek.

Hirdetés

A Google Play Áruházba felkerült egy hamis WhatsApp-alkalmazás, amely több mint 1 millió letöltést szerzett, mielőtt a Google végül törölte. Természetesen a fejlesztőt is kitiltották. 

Hirdetés

A becsapott felhasználók szerencséjére a konkrét app nem akart adatokat lopni vagy zárolni, csak reklámokkal akart mindenkit bombázni a pénzszerzés reményében. 

A csalóknak még a Google-t is sikerült becsapniuk. Az Update WhatsApp nevű alkalmazás ugyanis átvette az eredeti WhatsApp logóját és nevét. Ezt persze szigorúan tilos, ugyanakkor a trükk abban volt, hogy egy rejtett Unicode-karakterrel toldották meg a nevet, ami alapesetben nem látszott a felhasználók számára. 

A Google gépi ellenőrzési rendszerét így sikeresen átverték, és ezzel egyszerre a felhasználókat is, akik közül sokan azt hitték, az igazi fejlesztők adták ki az appot. 

Ugyanezzel a taktikával egyébként személyes adatokat is lophatnak a csalók. Az Avast arra emlékeztetett, hogy ez a fajta átverés nem új, sokszor sikerrel jártak már vele a hackerek - a kamu Facebook appot több mint 10 millió alkalommal töltötték le például. Ennyi kártékony és hamis alkalmazás mellett a harc örökké tart majd a jó és a rossz oldal között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.