Hirdetés

Sok értelme nincs, mégis ájuldozunk: 4 centis 3D-s nyomtatót épített egy őrült feltaláló



|

Működik, nem is rosszul, a játékrobotteszten legalábbis jelesre végzett a fából készült prototípus.

Hirdetés

Aki már látott közelről 3D-s nyomtatót, az pontosan tudja, hogy böszme, súlyos szerkezetek ezek, nem véletlenül: a precíz, stabil végeredményhez ez elengedhetetlen. Még a karcsúbb modellek is negyven-ötven centis magasságnál és öt kilónál kezdődnek, ezért is hihetetlen, hogy 

egy My N Mi nevű youtuber feltalált egy 4,1 centi magas, 17 grammos 3D-s nyomtatót.

Amely, bármilyen furcsán is hangzik, működik, és ezt videón is megmutatja: egy áttetsző zöld robotot nyomtat, amely egyáltalán nem néz ki rosszul, azaz meg nem mondanánk, hogy egy gyufa méretű, műanyagból és fából (!) készült eszközön nyomtatták.

Méreteit jól jellemzi, hogy egy micro USB port elég árammal látja el, és az adatokat is ezen keresztül kapja, tartályát pedig apró fecskendővel kell feltölteni.

Hirdetés

A prototípus csak 0,135 milliméteres pontosságú, ami nem számít kiemelkedőnek, nagy precíziót igénylő ipari eszközöket tehát bajosan gyárthatunk vele. Az a kis robot azonban tényleg jól néz ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.