Hirdetés

Sok év után végre frissül a windowsos Jegyzettömb



|

A frissítéseket a Windows 10 Redstone 5-ös csomagjában kapja meg a Jegyzettömb.

Hirdetés

A Jegyzettömb régóta a Windows alapvető eszköze: ami azt illeti, először 1985-ben csomagolták a rendszerhez. A Windows 1.0 akkoriban az első Microsoft operációs rendszer volt, ami támogatta a grafikus kezelőfelületeket. Azóta sok dolog változott, de a Jegyzettömb nem igazán újult meg az elmúlt három évtized során. 

Hirdetés

A Microsoft most azonban modernizálja az eszközt, ami évtizedek után az első komoly frissítését kapja meg. Konkrétan a Windows 10 következő nagy frissítésében, a Redstone 5-ben kerül erre sor. 

A Jegyzettömb motorháztető alatti fejlesztéseinek hála nő a teljesítmény, és így a nagyobb szöveges fájlok megnyitásakor is reszponzív marad a program. 

Az állapotsáv új funkciókkal bővül: lehetővé teszi a szöveg nagyítását, úgy, hogy a betűméretet nem változtatja meg. A Ctrl lenyomása után a görgetőgombbal lehet módosítani a méretet. 

Az állapotsor mutatja továbbá a kurzor pozícióját és a karakterkódolást is. A Ctrl + backspace gombokkal pedig az előző szó törlése is megoldható lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.