Hirdetés

Sok országban drágulni fog a Spotify Prémium csomagja



|

A cég által bejelentett hír világszerte érinti a szolgáltatás előfizetőit.

Hirdetés

Aki piaci- és önreklámoktól mentesen szeretne zenét hallgatni a világ legnépszerűbb platformján, más előnyökkel egyetemben élvezheti ezeket a prémium előfizetési díj havonkénti átutalásával. Az előfizetési díjak viszonylag ritkán módosulnak, emelkednek a hasonló alkalmazások esetében. Az ilyen lépések hátterében a legkézenfekvőbb magyarázat a veszteséges működés lehet, ami folyamatosan téma a szaksajtóban a Spotify-jal kapcsolatban tulajdonképpen elindulása óta.

Az ilyen lépés mindig kockázatos: bevételi oldalon hiányzó összegeket úgy kell előteremteni, hogy az emelés mértéke ne riassza el a már meglevő előfizetőket, nehogy átesve a ló túloldalára, a cég többet bukjon a távozókon , mint amit nyer az emeléssel.

Hirdetés

A Spotify 1 dolláros emelést jelentett most be az Egyesült Államokban, és ezt 50 másik ország előfizetései is hasonló mértékben fogják követni. A cég más hasonló streaming szolgáltatók áremelésével magyarázza a sajátját.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövő héttől a 9,99 dollárba kerülő prémium előfizetés 10,99-be fog kerülni az Egyesült Államokban. Ezt 1-2 hónapon belül követik a világ többi részének előfizetési díjai, egyelőre Magyarország még nem szerepel a listán, remélhetőleg ebből a hullámból mi most kimaradunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.