Hirdetés

Sokak által várt funkciót kap meg a Windows egyik legrégebbi szoftvere



|

A Paint legújabb frissítésével végre elérhetővé válik a sötét mód.

Hirdetés

A Paint történetre egészen 1985-ig követhető vissza vissza. Része volt már a Win 1.0-nak még a Pasziánsz előtt. Sok újítást nem ért meg az évek alatt, de még mindig egyszerű és könnyen használható alternatívája a professzionális grafikai, képszerkesztő programoknak. Egyszerűsége ellenére a legfontosabb dolgokban sikerült mindig a szükséges mértékben aktualizálni: bővült a színárnyalatok köre, már nem csak a bmp formátumot támogatja, és képes az utolsó 10 műveletet visszavonni.

Egy fontos tartozása maradt még a Microsftnak a népszerű szoftverrel kapcsolatosan, nevezetesen a sötét mód bevezetése. Ez az opció manapság már szinte minden elterjedtebb programban elérhető és sok esetben praktikus is tud lenni. Kíméli a szemet és a monitort is.

Hirdetés

Utoljára 2021-ben esett át a Paint "nagyobb" változtatáson a Windows 11 megjelenésével, de az ígéretek ellenére ez a frissítés még nem tartalmazta a sötét módot. Nem világos, hogy miért csúszott eddig a funkció, de most már elérhető mindenki számára.

A szoftver alapértelmezetten továbbra is világos üzemmódban marad, de a beállításokban választható lesz sötét mód. Ezen felül a frissített Paintben egyszerűbben lehet majd a vásznat méretezni és a képernyőhöz igazítani.

Ha valakinél még nem elérhető a frissítés, érdemes egy kicsit várni, valószínűleg idővel észbe kap a gépünk és elvégzi a szükséges lépeseket. De ha ez nem történne meg, magunk is utánajárhatunk a dolognak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.