Hirdetés

Sokan fognak örülni a Microsoft Teams közelgő újításának



|

Ha minden jól megy, rövidesen kiiktathatunk egy zavaró tényezőt a videóhívásokból.

Hirdetés

A koronavírus-járvány jótékony hatással volt a távmunkához elengedhetetlen termékek népszerűségére, így a Microsoft Teams videókonferencia-platform is a pandémia abszolút nyertesei közé sorolható.

A redmondiak folyamatosan csiszolgatják a szolgáltatást, így érdemes szemmel tartani, hogy mivel készülnek nekünk. Nemrég a háttérben szóló zene automatikus kiszűréséről írtunk, most pedig egy újabb hasznos funkció tűnt fel a láthatáron: ha minden jól megy, hamarosan nem lesz muszáj a saját képünket nézegetnünk a videóhívások közben.

Hirdetés

A Microsoft 365 frissítési roadmapjének weboldala szerint ugyanis 2022 januárjában, azaz még ebben a hónapban megérkezhet a saját videónk elrejtésének lehetősége a Teamsbe. A funkcióval természetesen csak mi szabadulunk meg a képtől, a többi résztvevő felületén ugyanúgy ott virít majd az arcunk.

Ennek pedig azok örülhetnek, akik valamilyen okból nem szeretik a saját fizimiskájukat bámulni, sokak számára ugyanis kifejezetten zavaró, hogy a jobb alsó sarok kvázi tükörként funkcionál a beszélgetések alatt.

A képünk elrejtését szeptemberben adták a frissítési tervhez, a bejegyzés utolsó módosítását pedig még decemberben hajtotta végre a Microsoft, az viszont sajnos nem derül ki a leírásból, hogy a januáron belül pontosan mikor várható az újdonság megjelenése. A hónapból azonban már két hét sincs hátra, így hamarosan be kell futnia a funkciónak, ha a redmondiak tartják a felvázolt  menetrendet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.