Hirdetés

Sokkal hatékonyabbá válik a Google jelszómenedzsere



|

Az Android után az iOS-t is meghódítaná a Google jelszómenedzsere, az előbbin pedig új funkciók teszik kényelmesebbé a megoldást.

Hirdetés

Nemrég az AMD-t ért hackertámadás kapcsán bizonyosodott be ismét, hogy az emberek javíthatatlanul vonzódnak a béna jelszavakhoz, holott önmagában még egy nehezen feltörhető kifejezés sem nyújt garantált védelmet.

Habár a nagy tech cégek már nem is titkolják, hogy hosszabb távon teljesen leváltanák a jelszavas azonosítást, addig is bölcs döntés profi jelszómenedzsereket használni, amelyek leveszik a vállunkról a jelszavak kezelésének terhét. A Google saját megoldása például egyáltalán nem rossz, és most sokkal okosabbá válik.

Hirdetés

A keresőóriás a héten jelentette be, hogy a következő hónapok során egy csokornyi frissítéssel turbózza fel a szolgáltatást. Az egyik legfontosabb, hogy az iOS-es Chrome böngészőben is elérhetővé teszik a jelszavak menedzselését, ami eddig Android-exkluzív funkció volt. A Google rendszerének felhasználói viszont továbbra is kiváltságos státuszt élvezhetnek, köszönhetően néhány új extrának, amely csak a robotos platformra érkezik.

Az egyik ilyen a jelszavak automatikus kitöltése lesz, amit később az egyérintéses "Touch-To-Fill" bejelentkezés tesz majd még gyorsabbá. Emellett alapos fejlesztésen esik át a jelszavak ellenőrzése is. A Google már most is időről időre átnézni, hogy a jelszavaink nem szerepelnek-e a kiszivárgott állományokban, és figyelmeztet, ha cserére van szükség. Egy később érkező frissítésnek hála az új jelszavak beállítása is egyszerűbbé válik, s nem kell majd végigmennünk a kissé körülményes folyamaton.  

A feltört jelszavakról szóló értesítések továbbá már Androidon, iOS-en, Chrome OS-en, Linuxon és Windowson is elérhetőek lesznek, végezetül pedig a felhasználók manuálisan is hozzáadhatják majd a jelszavaikat a Google menedzseréhez.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.