Hirdetés

Sokkal könnyebb lesz a Windows 11 helyrepofozása



|

A Microsoft egy gyors és kényelmes módszert szállít a rakoncátlankodó operációs rendszerek megjavításához.

Hirdetés

Akit érdekel, hogy milyen újdonságokat hoz a Windows jövője, annak többnyire a Windows Insider tesztprogram Canary csatornáját érdemes figyelemmel követnie, hiszen itt bukkannak fel először azok a frissítések, amelyek később jó eséllyel az operációs rendszer nyilvános kiadásában landolnak.

A Microsoft a napokban ezen a csatornán adta ki a Windows 11 25905-ös sorozatszámú előnézeti verzióját, amely nemcsak a két éve beígért 3D-hatású emojikat, hanem egy kimondottan hasznos változtatást is tartogatott.

Hirdetés

Ahogy a Neowin kiszúrta, a Rendszer > Helyreállítás menüben felbukkant egy új lehetőség, amellyel probléma esetén a Windows Update segítségével szedhetjük ráncba a Windows 11-et. A "Fix problems using Windows Update" néven futó funkció a meglévő telepítésünkre húzza rá a legújabb elérhető verziót, miközben megőrzi az alkalmazásainkat, a fájlokat és a beállításokat.

Fotó: Neowin
Fotó: Neowin

Végeredményben így egy viszonylag tiszta rendszert kapunk anélkül, hogy át kellene verekednünk magunkat a Windows teljes újratelepítésének jóval körülményesebb folyamatán. Első körben tehát mindenképp érdemes lesz élni a lehetőséggel, ha a Windows 11 rakoncátlankodni kezd, kivéve persze akkor, ha már el sem indul az operációs rendszer, hiszen ebben az esetben nem férhetünk hozzá a Helyreállítás-menühöz sem.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új javítási lehetőség mikor érkezhet meg a Windows 11 végleges kiadásába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.