Hirdetés

Sokkal többet költ a kamerákra a Samsung és a Huawei, mint az Apple



|

A Cowen elemzői szerint a Samsung és a Huawei több pénzt költ a csúcskészülékeiben lévő kamerákra, mint az Apple.

Hirdetés

Az utóbbi években a Samsung és a Huawei is egyre többet költenek az okostelefonjaikban használt alkatrészekre, egyes területeken még többet, mint az Apple. 

Hirdetés

A Cowen elemzői legutóbb arra jutottak, hogy az Apple iPhone XS és iPhone XS Max készülékekben lévő kamerarendszer 34,5 dollárba kerül. Ezzel szemben a Samsung Galaxy S10 modelleké 44 dollárba kerül, míg a Huawei P30 Pro kamerarendszere 56 dollárt ér. Amennyiben szigorúan a hardverköltségeket nézzük, akkor a Samsung és a Huawei 1,4-szer és 1,9-szer annyit költ, mint az Apple. 

Gyorsan tegyük hozzá, hogy a hardverköltség önmagában nem fest teljes képet. Manapság a mobilfotózásban a varázslat a szoftveres megoldásoknak és a különféle képfeldolgozó algoritmusoknak éppannyira köszönhető, mint a jó szenzoroknak (gondoljunk csak a Google Pixel 3-ra). Minden nagy cégnél óriási csapatok dolgoznak ezen a területen, mindez pedig nincs benne a Cowen becslésében. Az Apple mély szoftveres integrációját pedig nem lehet alkatrészköltség-becslésekkel teljes mértékben kimutatni, ezt maga a Cowen is bevallotta. 

Ami a kijelzőket illeti, a "legolcsóbb" a Huawei P30 Próba került. Ez nagyjából 110 dolláros alkatész, míg az iPhone XS Maxbe 120 dolláros képernyőt raktak. A legdrágább a Galaxy S10+ panelje, az 125 dollárba kerül. A teljes alkatrészár 20-25 százalékát a kijelző adja, ez a legdrágább elem. 

Az alkatrészköltségek mindenesetre egy érdekes trendre is rávilágítottak: a Samsung és a Huawei a jelek szerint már hasonló haszonkulccsal dolgozik, mint az Apple. Az elemzők szerint nem elég, hogy a rápakolt árrés terén felzárkózott az Apple-höz a két másik óriás; de mindhárom cég tudta is növelni a hasznot az évek során hardveren, a folyamatosan emelkedő alkatrészköltségek ellenére is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.