Hirdetés

Sony: ennyi ideig frissül az Xperia okostelefonod



|

A Sony a prémium készülékeihez 2 éves rendszertámogatást ígér - az olcsóbb modellek nem feltétlen kapnak annyi frissítést.

Hirdetés

Az androidos gyártók általában nem szögezik le, hogy az okostelefonjaikat hogyan és meddig támogatják, melyikre mikor és meddig jönnek majd rendszerfrissítések. A felhasználók általában csak találgatnak, hogy mennyire időtálló modellt vásároltak. 

Hirdetés

A Sony azonban nemrég úgy döntött, hogy közzéteszi az irányelveit, amelyek az okostelefonjai támogatására vonatkoznak. Ezek alapján az a cél, hogy a prémium Xperia készülékeket a megjelenésüktől számítva még 2 éven át frissítsék. A középkategóriában már más a helyzet: a frissítés ott attól függ, hogy a hardver megfelelő élményt tud-e garantálni az új rendszerrel is. 

Korábban egyedül a Google tett közzé hasonló információt. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL három éves támogatásban részesül, vagyis a 2020-as Androidot még megkapja. 

A Sony elárulta azt is, hogy mely készülékei kapják meg a 2018-01-05 jelzésű biztonsági javítást, amelynek telepítésével azok védettek lesznek a Spectre és a Meltdown sérülékenységekkel szemben: 

Xperia XA1
Xperia XA1 Ultra
Xperia L1
Xperia XA1 Plus
Xperia XA2
Xperia XA2 Ultra
Xperia L2
Xperia X Performance
Xperia X
Xperia X Compact
Xperia XZ
Xperia XZ Premium
Xperia XZs
Xperia XZ1
Xperia XZ1 Compact

Sajnos az Xperia Z5, Z5 Compact és Z5 Premium modellekre nem lesz ilyen biztonsági frissítés. 

    Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.