Hirdetés

A Sony új hangszórójára alig találtunk szavakat



|

Még hogy nem lehet új őrületet kitalálni a Bluetooth hangszórók világában?! A Sony csattanós választ szállított, és a dizájnnak is adott egy balhorgot, hogy biztosan mindenki odafigyeljen.

Hirdetés

Éjjellátó fényképezőgép, szenzorokkal teleaggatott önjáró autók, csapkodós hangfalak és a kábelek alkonya - láttunk és hallottunk pár olyan újdonságot, amit nem titkolhatunk el előletek.

Hirdetés

Az autóipar berobban

Ha nem is minden területen, de a fotózás terén prímán megy manapság a Sony-nak - egyre több eszközbe Sony szenzort szerelnek, emellett persze saját kamerái is remek teljesítményre képesek. A szenzorokra a mobilok és kamerák mellett azonban egy új piac is rátalált, mégpedig az autóipar, ahol hatalmas pénzek forognak. Az intelligens és az önvezető autókba ugyanis minimum 10 képalkotó szenzor szükséges alsó hangon, méghozzá a minőség és a sebesség sem mindegy, márpedig itt nagyot lépett előre a Sony a Full Frame Stacked CMOS szenzorral, amely már tavaly megjelent, azonban idén még tovább fejlesztették, és 12, 24, vagy akár 42 MPixeles felbontással is elérhetők.

Szintén nem mehetünk el szó nélkül az RX0 kisgép mellett, amely akkora, mint egy akciókamera, sőt, annak is kicsi, mégis olyan minőségű képre és videóra képes, amit eddig csak nagyobb gépekkel érhettünk el. Ráadásul a kamera önmagában is strapabíró, ehhez extra ház sem kell, és megfelelő kiépítésben összekapcsolhatunk rengeteg kis RX0-át, hogy a házi videóink lepipálják a Mátrixot. Sajnos a tavaly szeptemberben bemutatott RX0 ára még mindig magas (260 ezer forint).

Csapj oda a hangszóródra!

A Bluetooth-hangszórók világában újdonságra már nem igazán lehet számítani - vagy mégis? A Sony mérnökei nagyon törték a fejüket és jó néhány egyedi extrával rukkoltak elő. Az egyik ilyen, hogy minden eddiginél nagyobb akkumulátorokat használtak, így akár az egész napos üzemidőt is elérhetjük.

A másik újdonság, hogy gyorsulásérzékelő került a legtöbb új hangfalba (XB41, XB31 és XB21), mégpedig azért, hogy bemutathassák a Party Booster funkciót, merthogy ugyebár ahol BT hangfal kerül elő, ott előbb-utóbb parti lesz. Ha ez a hangfal történetesen egy új Sony modell, képes érzékelni ötféle szögből is az ütéseinket, vagyis csapkodásainkat és ennek alapján más-más dobhangot ad ki. Ez már eleve nagyon megdobja a partihangulatot, de természetesen a LED-lázból sem maradtak ki a hangfalak: az új modellek RGB-LED-csíkot rejtenek végig és körös-körül, amely természetesen a zene és ütögetés ritmusára változik.

Sokak számára felfoghatatlan ugyan, de a villogó, bazári hatású partihangfalak nagyon is népszerűek és a legújabb példányok tényleg hatalmasat szólnak, ráadásul 360 fokban. Ja és nem mellesleg a sör- és koktélbiztos tetejüket dobként is használhatjuk.

Azért hasznos dolog is került az új hangfalakba. Az Extra Bass gomb lekerült, mert ez mindig aktív, viszont készült egy applikáció is a vezérléshez, így innen kényelmesen állíthatjuk a hangzást és világítást is. Szintén nagyon jó funkció a Party Chain, aminek segítségével akár 100 Sony BT hangfalat is egymáshoz kapcsolhatunk egyszerre. Ilyenkor a mester hangfallal párosítjuk a lejátszónkat és minden más hangfalon ugyanaz a zene szól késleltetés nélkül. Ezt a Sony emberei demonstrálták is nekünk, igaz, csak 5 darab XB41-gyel, de a hatás már így is lenyűgöző volt. A 100 dolláron induló hangfalak természetesen teljesen vízállók is (IP67).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.