Hirdetés

Mindenkinek a Sony mobilos kameraszenzorai kellenek



|

Akkora kereslet van az okostelefonokba építhető szenzorok iránt, hogy a Sony nonstop termeléssel sem bírja kielégíteni az igényeket.

Hirdetés

Mostanában inkább csak stagnálnak az okostelefonok eladásai, ugyanakkor nagy divat a lehető legtöbb kamerát beépíteni az új modellekbe. A Sony az okostelefonjai eladásaiból nem sok nyereséget lát az utóbbi években, ellenben a mobilos kameraszenzorokból annál több hasznot termel. 

Hirdetés

A Sony képkezelő szenzorokkal foglalkozó üzletága igazából maximumon dübörögve sem bírja kielégíteni a hatalmas keresletet: a japán gyártó üzemei az ünnepek alatt is nonstop termeltek, minden egyes nap, 24 órában. A Bloomberg jelentése alapján újabb befektetéseket eszközölnek, új gyárat is nyitnak, de még így sem tudják majd kiszolgálni a rengeteg megrendelést. 

Minden új okostelefonnál nagy divat a három vagy négy hátlapi kamera, az Instagram és a YouTube egy ideje elképesztő népszerűségnek örvend, nem csoda hát, hogy a Sony nagy lehetőséget látott a mobilos kameraszenzorokban. Ami azt illeti, a piac bevételeinek több mint 50 százaléka kerül a Sonyhoz, és a PlayStation ágazat után ez a japán cég legnyereségesebb divíziója. 

A legtöbb nagy mobilgyártó a Sony képkezelő szenzoraira épít, de ha a vállalat még a kapacitásbővítések után sem tud minden keresletet kielégíteni, abból a riválisok - mint például a Samsung - profitálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.