Hirdetés

Sörön híznak Mark Zuckerberg luxusmarhái



|

A Facebook alapítója a világ legjobb marhahúsát szeretné előállítani, amihez egy puccos étrendet választott az állatoknak.

Hirdetés

A Meta élén álló Mark Zuckerberg neve többnyire a több közösségi oldalt (Facebook, Instagram, Threads, WhatsApp) is üzemeltető vállalat tevékenysége kapcsán szokott szerepelni a hírekben, ám decemberben az alapító-vezető privát élete lett a téma, amikor egy jelentés részletesen számolt be az atombunkerrel is felszerelt luxusbirtokáról, amely Hawaii egyik festői szigetén, Kauain épül.

Már az eredeti jelentésben is szerepelt, hogy a 270 millió dolláros Zuckerberg-birodalom önellátó lesz, ennek érdekében pedig még állattenyésztési tevékenységnek is otthont fog adni, melynek kapcsán most maga a Meta első embere avatta be a nyilvánosságot a részletekbe.

Hirdetés

Zuckerberg ugyanis nemrég az Instagramon jelentkezett egy fényképpel, amelyen egy óriási adag marhasteak mögül mosolyog ránk, a fotó mellé írt kísérőszövegből pedig kiderült, hogy a világ legjobb minőségű marhahúsát szeretné előállítani a birtokán, amihez egy rendhagyó étrendet biztosít az állatoknak.

"A szarvasmarhák wagyu és angus fajtájúak, és olyan makadámialisztet esznek és sört isznak majd, amelyet mi termesztünk és állítunk elő itt a farmon. Azt szeretnénk, ha az egész folyamat helyben zajlana és vertikálisan integrált lenne. Minden marha évente 2000 - 4500 kg élelmiszert eszik, ami sok hektárnyi makadámiafát jelent."

- írta Zuckerberg, aki azt is elárulta, hogy a lányai segítenek neki a makadámdió-liszt elkészítéséhez szükséges fák ültetésében. Ahogy az sejthető volt, a poszt jelentős felháborodást váltott ki a közösségi médiában, ahol egyes kommentelők élesen támadják a Meta vezetőjét, amiért az nem vegán étrendet követ, illetve azért, mert a marhatenyésztés jelentős terhet ró a környezetre mind az állatok jelentős vízfogyasztása, mind az általuk kibocsátott üvegházhatású metán révén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.