Hirdetés

Sosem találod ki, milyen app taszította le a TikTokot az amerikai App Store trónjáról



|

Újabb eset bizonyítja, hogy semmi sem kelendőbb a valóban hasznos ötleteknél.

Hirdetés

Aki képben van a mobilos alkalmazásboltokkal, annak nem újdonság, hogy az appok népszerűségi listái a slágerlistákhoz hasonlóan régiónként eltérnek. A hazai iOS-es App Store-ban például jelenleg az EESZT, a labdarúgó Európa Bajnokság, valamint egy diszkont áruházlánc appjai viszik a prímet, az amerikai mezőnyt viszont 2020 áprilisa óta folyamatosan a TikTok közösségi oldal vezette.

Egészen addig, míg nem jött a Paste Keyboard nevű alkalmazás, és le nem taszította a trónról. Pedig a billentyűzet nem vet be filtereket és kifinomult algoritmusokat a felhasználók meghódítására: egyetlen trükkje az, hogy lehetővé teszi szövegek eltárolását és gyors bemásolását gépelés közben. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy néhány nap alatt legyőzze az Egyesült Államokban közel 70 millió felhasználóval bíró TikTokot.

Hirdetés

Az app-piacot rendszeresen elemző App Annie adatai segítségével az is megfigyelhető, hogy miként emelkedett a csúcsra a Paste Keyboard. Május 27-én még csak az Eszközök kategória 910 helyén bujkált, május 28-án viszont már az élre tört, 30-án pedig összesítésben is megszerezte a vezetést.

Az App Annie kommentárja szerint a siker titka nem bonyolult:

"Az app talált egy felhasználási esetet, amit a fogyasztók különösen problémásnak tartanak, és olyan megoldást nyújtott, ami enyhíti a nehézségeket".

Szó se róla, olykor valóban jól jöhet, hogy egy szöveg mindig kéznél van és bemásolható, közvetlenül a billentyűzet menüjéből. Aki szeretné kipróbálni, az ezen a linken érheti el (magyar nyelvterületen valamiért nem latin betűkkel jelenik meg a neve).

A billentyűzet aktiválásához csak ki kell választani a Billentyűzetek menüpontot az iOS Általános beállításaiban, majd azon belül a Billentyűzet hozzáadása lehetőségre nyomni. Ha sokan rákapnak, a Paste Keyboard talán még a hazai toplistát is meghódíthatja, a cikk írásakor viszont csak a 11. helyen áll az Eszközök kategóriában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.