Hirdetés

Starlink antennákkal gazdagodnak a Tesla Superchargerek



|

Nem lesz azonban Netflixezgetés, amíg töltődik az autó.

Hirdetés

Mindig érdekes dolgok születnek abból, mikor Elon Musk cégei valamilyen formában közös projekten dolgoznak. Ilyen volt például, mikor a SpaceX egy Teslát lőtt az űrbe. A mostani projekt egy kicsit kevésbé rocksztáros, a Starlink és a Tesla együttműködése ugyanis valószínűleg a stabilitásra és a gyorsabb fejlődésre törekszik a szemfényvesztés helyett.

Hirdetés

Floridában lettek figyelmesek a Superchargernél töltő felhasználók, hogy az állomáson Starlink parabola antennák jelentek meg, a környéken azonban semmi jelzés nincs azzal kapcsolatban, hogy ezek mire szolgálnak. Sajnos a Tesla részéről sem nagyon számíthatunk hivatalos kommunikációra, miután a cég szélnek eresztette a PR-os csapatát.

A legvalószínűbb, hogy a Tesla a Starlink kapcsolatával szeretné kiváltani a most működő hálózati kapcsolatot, hogy az számukra jobban áttekinthető és kontrollálható legyen. A jövőben tehát kvázi házon belül lenne a töltők internet szolgáltatója is, amin például a töltések állapotának alakulása figyelhető, de a tranzakciók is ezen keresztül történnek meg.

Ezekhez a feladatokhoz azonban minimális sávszélesség is elég, így nem lenne meglepő húzás a Teslától, ha a jövőben Wi-Fi kapcsolatot is biztosítana a szolgáltatásukat igénybe vevők részére, legalább annyit, hogy 1-2 részt megnézhessenek a kedvenc sorozatukból, amíg megszívja magát az akkumulátor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.