Hirdetés

Státusszimbólumként tekint az okostelefonokra a hazai Z generáció



|

Az iskolakezdés alkalmából végzett vizsgálat mutat rá a hazai fiatalság mobilvásárlási szokásaira.

Hirdetés

Az utóbbi években már a kínai gyártók is látványosan elengedték magukat az érképzést illetően, így manapság teljesen mindegy, melyik márkát választjuk, a csúcskategóriás okostelefonokért mindenképp ki kell csengetnünk egy szerényebb használt autó árát.

Erre alapozza a tevékenységét a Romániából indult Rejoy.hu, amely emészthetőbb áron kínált felújított prémium mobilok forgalmazására szakosodott. A startup most az iskolakezdés alkalmával több száz magyar ügyfele bevonásával vizsgálta meg, hogy miként viszonyul az okostelefonokhoz a hazai fiatalság.

Hirdetés

A felmérés egyik tanulsága, hogy elsősorban a 18-24 év közötti korosztály rendeli a drágább, legnagyobb tudású típusokat, míg a 30 felettiek beérik a régebbi alapmodellekkel is. Egy Z generációsnak számító Rejoy.hu-ügyfél átlagosan több mint kétszer akkora, 170 ezer forint körüli összeget költ felújított okostelefonra, mint egy szülőkorú (38-44 éves) vásárló.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a fiatalok 70%-a nemcsak kommunikációs eszközként, de státusszimbólumként is tekint a mobiljára, míg tízből csupán három szerint nem gyakorol semmilyen hatást a személyének megítélésére a készülék márkája vagy típusa. Az iPhone-hoz gyakran társított presztízs ugyanakkor nem tükröződik a kutatásban, mivel a Rejoynál vásárló 18-24 évesek nagyjából 50-50%-os arányban választanak androidos és iOS-es modelleket.

Végezetül a drága telefonokkal nyert vélt státusztól eltekintve a hazai fiatalok számára a közösségi média, illetve a fotózási, képszerkesztési képességek a legfontosabbak a mobiljuk kiválasztásakor, de sokan említették a mobilfizetési szolgáltatások és a mobilos játékválasztékot is preferenciaként.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.