Hirdetés

Súlyos fülgyulladást okoznak a Samsung új vezeték nélküli fülhallgatói



|

Többen is megbetegedtek a Galaxy Buds 2-től és a Galaxy Buds Prótól, a vállalat szerint gyakori problémáról van szó.

Hirdetés

Ha kínos termékrajtokról van szó, a Samsung komoly tapasztalattal bír a témában, hiszen valószínűleg mindenki emlékszik még a felrobbanó Galaxy Note 7-széria 2016-os fiaskójára. Könnyen lehet, hogy a koreaiak most ismét valami hasonló elé néznek a nyáron bemutatott vezeték nélküli füleseik miatt.

A Galaxy Buds 2 és a Galaxy Buds Pro kapcsán ugyanis többen is arról számoltak be, hogy fülgyulladást okozott náluk a termékek használata.

Hirdetés

Az egyik ilyen az Android Central újságírója, Chris Wedel, akinél fájdalommal, duzzanattal, váladékozással és hőemelkedéssel járt a gyulladás. A gyógyuláshoz egy hét kellett, de még mindig nem állt teljesen helyre a férfi egészsége. De nem Wedel a Samsung-fülesek egyetlen áldozata, a többi panaszos is hasonló tünetekről mesél, melyek legtöbbször egyszerű irritációként indulnak.

Az Android Central olyan esetekről is tudni vél, amikor a Samsung nem csak a termékek árát adta vissza az érintett ügyfeleknek, de az orvosi kezelésük költségeit is megtérítette, ami arra utal, hogy a vállalat jogosnak tartja a kárigényeket. Közben pedig nem meglepő módon már egy csoportos per is készülőben van a koreaiak ellen az ügy miatt.

A fülgyulladásokat kiváltó okok kapcsán egyelőre csak találgatni lehet. A legvalószínűbbnek tűnő feltételezés szerint a fülesekben használt új anyagok felelősek a megbetegedésekért, mivel a Buds-széria régebbi verzióinál nem volt ilyen probléma. A Galaxy Buds Pro töltő-érzékelője például nikkelből készült, amiről ismert, hogy egyeseknél bőrirritációt okoz, márpedig a hallójárat különösen érzékeny bőrfelület. A másik ludas az akriált tokozás lehet, ami a hagyományos akrilt váltotta.

A Samsung szóvivője cikkünk írásáig annyit közölt, hogy egyelőre nem tudja megmondani, mikor várható további tájékoztatás, de mindenképp sor kerül rá a vállalat weboldalán, mivel "gyakori problémáról" van szó.

Aki tehát azon gondolkodott, hogy karácsonyi ajándékként a Samsung valamelyik új fülesével lepi meg magát, vagy valamelyik szerettét, talán jobban teszi, ha megvárja a hivatalos tájékoztatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.