Hirdetés

Súlyos sebezhetőséget rejt a Google Chrome, érdemes azonnal frissíteni



|

Az automatikus frissítés valószínűleg mindent megold, de azért nem árt vetni egy pillantást a Chrome böngésző verziószámára.

Hirdetés

A Chrome böngésző nemrég történelmi mérföldkövet ünnepelt, hiszen március végén jelent meg a 2008 óta elérhető szoftver 100-as verziója, ami a borúlátó jóslatokkal ellentétben szerencsére nem hozta el az internetes apokalipszist.

Most viszont néhány napon belül a második soron kívüli frissítéssel jelentkezett a Google, miután egy komoly biztonsági rést fedeztek fel a böngészős piac közel 65%-át birtokló program motorjában. Mivel a Microsoft böngészője, az Edge is a Chromium engine-t használja, a redmondiak is közzétettek egy saját javítást.

Hirdetés

A CVE-2022-1232 sorozatszámú sérülékenységről csak annyit tudni, hogy idegen kódok futtatásához nyit utat a számítógépünkön, amihez csupán egy fertőző weboldalt kell meglátogatnunk. A Center for Internet Security szerint a sebezhetőség leginkább a kormányzati és vállalati felhasználókra jelent kockázatot.

A jó hír, hogy az eddigi ismereteink alapján nincs bizonyíték arra, hogy bárki is kihasználta volna a problémát. Az automatikus frissítés miatt a legtöbb felhasználónak valószínűleg nincs is teendője, de a biztonság kedvéért a jobb felső sarok három pontjára kattintva, a "Súgó" menüpont kiválasztásával érdemes ellenőrizni a Chrome verziószámát. Ha A "Chrome névjegye" szekció alatt a "Verzió: 100.0.4896.75" leírást látjuk, nem kell aggódnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.