Hirdetés

Súlyosan veszteséges Trump Twitter-klónja, akár be is dőlhet az üzemeltető



|

Hiába az egykori elnök töretlen támogatottsága, a közösségi médiás bizniszben nem sikerült pénzre váltani a híveket.

Hirdetés

A 2024-es amerikai elnökválasztásokhoz közeledve mostanság ismét az újabb jelöltségre aspiráló Donald Trumppal van tele a sajtó, aki ellen az elmúlt hónapokban különböző ügyekből kifolyólag több bírósági eljárás is indult, ám eddig egyik sem látszik ártani a népszerűségének. Az USA legfőbb hivatalát 2017-től és 2021-ig betöltő ingatlanmágnás/tévésztárnak azonban nem csak az esetleges elmarasztaló ítéletek miatt főhet a feje, a jelek szerint ugyanis a médiabirodalma is komoly bajban van.

Ahogy arról a PCW hasábjain is beszámoltunk, a republikánus politikus tavaly indította útjára a Twitter "cenzúrázatlan" alternatívájának szánt közösségi oldalát, a Truth Socialt, amely mögé egy egész médiacéget is szerveztek a Trump Media & Technology Group (TMTG) képében. Az új platform pénzügyeiről eddig semmit sem tudhatott a publikum, most azonban nyilvánossá váltak a bevételi adatok, nagyon gyenge teljesítményről árulkodva.

Hirdetés

A számokat az a Digital World Aquisition Group nevű vállalat osztotta meg, amellyel a TMTG éppen egyesülni készül. A DWA kimutatása szerint pedig a Truth Social a 2022-es elindulása óta már 73 millió dolláros veszteséget termelt a szolgáltatás, amivel szemben mindössze 3,7 millió dollárnyi bevételt tudott felmutatni. Mindezt pedig úgy, hogy sokáig ez volt az egyetlen online felület, ahol Donald Trump a nyilvánossághoz szólt.

A helyzet azt követően változott meg, hogy az év elején egymás után több konkurens platform is feloldotta a korábbi elnök blokkolását, amit a Capitolium 2021 januári ostromában játszott felbujtó szerepe miatt vezettek be. A mágnás ugyan a Truth Social legnagyobb riválisán, az időközben már X-néven futó Twitteren még ennek ellenére sem lett ismét aktív, a Facebookon viszont rendszeresen posztol, így már nem igazán érvényes az exkluzivitás.

A Truth Social kudarca pedig végső soron a mögötte álló Trump Media & Technology Groupot is veszélyezteti, a DWA által megosztott beszámoló alapján ugyanis fennáll a lehetősége, hogy a vállalat kifogy a pénzből, ha nem megy végbe mielőbb az akvizíció. Márpedig a TMTG eredetileg nagy tervekkel állt rajthoz, köztük egy konzervatív streamingszolgáltatás elindításával, amit a jelek szerint szintén parkolópályára tehettek, az aktuális jelentésben foglaltak szerint ugyanis szinte mindenkit kirúgtak, akinek köze volt a projekthez.

A Trump-féle médiabirodalom labilis helyzetéről talán mindent elmond a DWA összegzése, amely szerint "nincs biztosíték rá", hogy nem bukik el a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.