Hirdetés

Szabadalmat sért az Apple Watch, veszélyben az órák forgalmazása



|

Fontos csatát vesztett az Apple egy évek óta húzódó perben.

Hirdetés

A Masimo nevű orvostechnológiai vállalat még 2020-ban perelte be az Apple-t, miután az bemutatta a véroxigénszint-méréssel ellátott 6. generációs Apple Watch-ot. A cég azzal vádolja a cupertinóiakat, hogy azok trükkös módon elhalászták az alkalmazottait, az okosóra forgalmazásával pedig 10 szabadalmukat is megsértették.

Az Apple ügyvédei természetesen tagadják a felperes állításait, a jelek szerint azonban nem sikerült maradéktalanul meggyőzniük a bíróságot az igazukról.

Hirdetés

A Reuters beszámolója szerint ugyanis az ügyben eljáró bíróság úgy határozott, hogy az almás cég egy esetben valóban jogtalanul használja a Masimo pulzoximéter-szabadalmát, ezért a továbbiakban az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (United States International Trade Commission, USITC) fogja mérlegelni, hogy a sértett kérésének megfelelően betiltsák-e az érintett órák importját a tengerentúlon.

"Tisztelettel vitatjuk a mai határozatot, és várakozással tekintünk a Bizottság teljes körű felülvizsgálata elé."

- fűzte szűkszavúan a fejleményhez az Apple. Habár a cupertinóiak számára kétségtelenül veszélyes a helyzet, fontos megjegyezni, hogy a USITC független szervezet, vagyis semmi sem garantálja, hogy ők is a Masimo javára döntenek. Ha pedig úgy alakul, Tim Cookéknak még mindig meglehet a lehetőségük, hogy egy bőkezű licencdíj ellenében tovább használják a vállalat szabadalmait.

Ehhez azonban tényleg jó ajánlatot kellene adniuk, mivel a Masimo sérelmei jóval mélyebben gyökereznek a szabadalmaknál. A vállalat szerint az Apple 2013-ban (még az eredeti Watch piacra dobása előtt) csak azért vette fel vele a kapcsolatot, hogy tárgyalásokat színlelve felmérje az elcsábítandó mérnökök körét, akik közül végül többen át is igazoltak Cupertinóba, élükön a cég főorvosával.

Az 1989-ben alapított Masimo ismert névnek számít az orvostechnológiai berendezések piacán, és elsősorban olyan, non-invazív egészségügyi megfigyelési eszközökre specializálódott, mint például az Apple Watch-ban is dolgozó fényalapú pulzoximetriás véroxigén-mérő.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.