Hirdetés

Szabadon böngészhető a 90-es évek Windows témáinak menhelye



|

Jótét lelkek elkezdték előbányászni a Windows 95, 98 és XP háttérképeit, ikonjait és kurzorjait, hogy biztonságba helyezzék őket. Ti meg letölthetitek mind!

Hirdetés

Manapság, amikor már teljesen egyértelmű és mindenki által készségszinten elsajátított dolog az, hogy a számtógépünket, mobilunkat és teljes digitális életünket száz százalékosan személyre szabhatjuk, már nem is emlékszünk arra, milyen öröm volt, amikor a Windows 95 érkezésével elkezdhettük saját képünkre formálni az operációs rendszert.

Hirdetés

A szöveges DOS és a merev, nem túl sok testreszabást engedélyező Windows 3.1 után a felhasználók úgy vetették bele magukat az egyedi tapéták, ikonok, kurzorok és rendszerhangok bigyózgatásába, mintha újra óvodások lennének és a kedvenc játékukból kaptak volna egyszerre százat. Az akkori desktopok tele voltak a korszak filmjei, rajzfilmjei, zenekarai, PC-s és konzolos játékai alapján készített tartalmakkal, és teljesen normálisnak számított, ha valakinél a DOOM háttere előtt a főhős feje volt a My Computer ikon, a kuka pedig valamelyik szörny képe, a Windows rendszerhangok helyett pedig a játék effektjei köszöntek vissza.

Most több csodálatos ember összefogott, hogy megmentsék az enyészettől a boldog PC-s békeidők Windows témáit, és elkezdték felpakolni az Internet Archive alá, a Windows Desktop Themes gyűjteménybe. Listanézetben is böngészgethetjük őket, de évekre, témákra és egyéb kritériumokra lebontva is keresgélhetünk közöttük. Aztán egy kattintással megkapjuk az előnézeti képet, ahol látszik egy részlet a tapétából, az ikonokból, valamint az ablakok színeiből, aztán ha úgy tartja kedvünk, egy zip fájlban le is tölthetjük az egészet.

Ti milyenre faragtátok annak idején a Windows témáját? Volt valamilyen különleges háttérképetek, ikon- és kurzorkészletetek, netán rendszerhangotok? Ha még őriztek képet, osszátok meg a hozzászólások között!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.