Hirdetés

Szavazz: hogyan spórolsz ezentúl a digitális rezsiden?



|

Ránk rontott az energiaválság, a drágulás ellensúlyozása érdekében bizony meg kell húzni a nadrágszíjat. Mindenki ott spórol, ahol tud, de mi van a szinte láthatatlan online élet költségeivel?

Hirdetés

Globális energiaválság szemtanú lehetünk, miután több fontos energiahordozó - többek között a földgáz, az olaj, a szén -, valamint a villamosenergia ára is meredeken megugrott, mindez pedig olyan dominóhatást indított el, amelynek eredményeként hazánkban is hozzá kellett nyúlni a rezsicsökkentéshez - azaz elszálltak az árak minden téren. Az okok jól ismertek, szó van az orosz-ukrán háborúról, a gazdasági szankciókról, az európai gázellátási problémákról, a koronavírus-járvány utáni kereslet növekedésről, de tény, hogy tudatosabb és mértékletesebb fogyasztásra ösztönöz mindenkit, más választásunk nem sok van. 

Az energiadrágulás ellensúlyozásának megoldását mindenki másban látja, van, aki letekeri a fűtést, lekapcsolja a villanyt, és tömegközlekedéssel jár, de mi lesz azokkal a szolgáltatásokkal, amelyek az automatikus online fizetés használata miatt havonta észrevétlenül tízezreket csípnek le a számlánkról?

Hirdetés

A digitalizációnak köszönhetően számtalan olyan online szolgáltatás elérhető ma már, amelyről tíz évvel ezelőtt még csak álmodni sem mertünk volna, ám ezek természetesen nincsenek ingyen. Jobb, ha most nem is számoljuk össze, mert hamar kiderül, hogy nem egészen elhanyagolható pénzmennyiségről van szó. De hát ki az, aki ne szeretne az okostelefonján rendszeresen zenét hallgatni, esetleg útközben filmet/sorozatot nézni, vagy egy konzolos játékkal online játszani? És bár ezek külön-külön nem is olyan nagy összegek - jól tudjuk, hogy sok kicsi, sokra megy.

A fizetős zenei streaming szolgáltatások, a Netflix-, az HBO Max-, a Disney+-előfizetés, a felhőszolgáltatások, a prémiumszolgáltatások, illetve a különböző, rendszeresen fizetett hozzájárulások a tartalomgyártásért cserébe, mind pénzbe kerülnek. Te miről fogsz lemondani, hogy átvészeld a válságot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.