Hirdetés

Szavazz: te melyik videós chatet használod?



|

A Skype-tól a Messengeren át a mostanában kissé kétes megítélésű Zoomig van választék bőven olyanokból, amik csoportos videóhívásokat is kezelnek. Nézzük, kinek melyik a kedvence!

Hirdetés

A koronavírus és az emiatt kialakult távmunkás, távoktatásos, otthoni karanténból barátokkal és családtagokkal virtuálisan kapcsolattartó korszak egyik legfontosabb kellékei mostanában az internet, a számítógép (vagy valamilyen mobileszköz), és az ezeken futó videós chatprogramok lettek. Mert persze továbbra is csodás dolog a közösségi médiában posztolgatni, lájkolgatni és kommentelni, és ideig-óráig elpötyög az ember mindenféle csevegőkben, de azért kényelmesebb, és jóval közvetlenebb érzés az, ha látjuk és halljuk a beszélgetőpartnerünket, sőt akár egyszerre többet is.

Hirdetés

Először nézzünk gyorsan néhányat a legnépszerűbb videós, többszereplős beszélgetéseket lehetővé tevő chat-alkalmazások közül, aztán jöjjön a szavazás, hogy megnézzük, ti melyiket tartjátok a legjobbnak, mit használtok legszívesebben. És persze kommentek közé jöhetnek a jó és rossz tapasztalatok, tippek és trükkök, mert az biztos, hogy mostanában mindenkire ráfér egy jó beszélgetés, amit lehetőség szerint a legjobb szoftverrel szeretnénk megoldani. Most kifejezetten a személyes használatra célzó, vagy erre is fókuszáló appokat soroltuk fel, tehát a Cisco-féle WebEx és hasonló üzleti megoldások külön nem szerepelnek. Igaz, ezeknek is akad ingyenes változata (vagy olyan, ami a koronavírus idejére kínál ingyenes hozzáférést), ilyenekből külön cikkben is összegyűjtöttünk néhányat.

Discord

Alapvetően a játékos közösségnek kitalált app, ahol szöveges és hangos, videós formában is cseveghetünk, a különféle beszélgetéseknek egyenként szobákat is gyártva. Videóchaten egyszerre 10 résztvevő beszélgethet, és szimpatikus az is, hogy megadhatunk privát és csoportos csatornákat. Szintén támogatott a képernyőmegosztás is, ha távoli barátokkal szeretnénk együtt játszani vagy filmet nézni.

FaceTime

Az Apple mobilokat és tableteket használók közül minden bizonnyal sokaknak ez az alapértelmezett. 32-en tudnak egyszerre videós formában csevegni, ám nagy hátrány, hogy még mindig csak almás eszközökről elérhető, tehát ha olyan családtagokat, barátokat vagy munkatársakat is szeretnénk behúzni a csevegésbe, akik Androidon vagy Windows alapú gépen próbálkoznak, máris kiestek a pixisből.

Google Duo

Ez a hiper-egyszerű app nem a sokrétű funkciókra épít, hanem arra, hogy a legjobb kép- és hangminőséget biztosítsa. Nyolc ember az egyidejű videós beszélgetések maximuma, de a használata pont a spártai felépítés mellett gyermekien egyszerű.

Messenger

A Facebook chat-alkalmazása lassan "visszaegyszerűsödött" egy egész jól használható kis alkalmazássá, és videós képességeket is régóta kínál. Hangban 50 ember a maximum, de videóban csak 6 ember látszik egy időben, más esetben a csoportos beszélgetésben mindig az aktív beszélő arcképe látható. App és böngészős formában is használható.

Skype

Az egykor független szolgáltatást ma már a Microsoft pátyolgatja, iOS, Android, Mac, Windows, Linux alatt, Xbox One konzolokon és böngészős formában is használható. A csoportos videóchat ingyenes és tavaly áprilisban emelték meg a résztvevők maximális számát 25-ről 50-re, tehát akár egy egész kisebb céget vagy egy olasz nagycsaládot is össze lehet benne csődíteni. A sok hasznos funkció mellett a legtöbb kritikát azért kapja, mert túl sokat akar markolni, és a sokféle funkció néha bizony képes "összeveszni".

WhatsApp

Ugyan a WhatsApp már régi motoros, videós beszélgetésben egyelőre maximum négyen vehetnek részt. Az appok mellett böngészőben is elérhető, és persze a videós chat mellett egy csomó más közösségi és kommunikációs funkciója van.

Zoom

Úgy tűnt, ez az app lesz a koronavírusos időszak egyik nagy nyertese, aztán kiderült, hogy sok sebből vérzik a szolgáltatás - a különféle gikszerekről és hibákról itt találjátok meg az elmúlt időszakban általunk írt híreket. Ennek ellenére a szolgáltatás működik és jól használható, akár 100 résztvevő is beszélhet egyszerre, bár ilyenkor már kissé döcögős lehet a stream, a csoportos beszélgetések hossza pedig egyszerre maximum 40 perc (bár simán azonnal újat lehet indítani).

Mesélj, mit használsz!

Most pedig ti jöttök! Az alábbi appon bökjetek rá a kedvenc többszereplős videó-chat alkalmazásotokra, hogy megnézzük, mostanában mi számít igazán népszerűnek. Ha nem találjátok az általatok favorizált appot, de javasolnátok másoknak is, írjátok meg a hozzászólások között, és olyan kommentekre is kíváncsiak vagyunk, milyen jó és rossz tapasztalataitok vannak a felsorolt megoldásokkal! Ha szavaztál és szeretnéd látni az eredményeket, kattints a szavazódobozban a visszafelé mutató nyílra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.