Hirdetés

Szavazz: mennyire üvölt a fülhallgatód?



|

Sajnos, egyre többen vannak, akik olyan hangerővel bömböltetik a fülesüket, amely már káros a hallásukra, így akár hatósági szabályozás is születhet erre.

Hirdetés

Nemrég publikáltak egy tanulmányt a BMJ Global Health folyóiratban, miszerint több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben a különböző fülhallgatós eszközök túlzott hangerővel történő használata és túl hangos helyek látogatása miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint jelenleg 430 millió, különböző korosztályhoz tartozó halláskárosodott ember él a Földön. A szakértők szerint a fiatalok különösen érintettek, mert az ő fülük szinte állandóan be van dugva - számos baleset is történt már emiatt.

Hirdetés

A kutatók felszólították a kormányokat, hogy sürgősen vezessenek be biztonságos hangerő alkalmazását támogató szabályozásokat. A túl nagy hangerő ugyanis, függetlenül attól, hogy rendszeresen, vagy csupán egyszeri alkalommal éri az emberi fület, a hallórendszer fizikai károsodását okozhatja, ami átmeneti vagy állandó fülzúgás és/vagy a hallás megváltozása formájában jelentkezik. Ami még rosszabb, hogy az ilyen károsodás akár az ember egész életét végigkísérheti, és ha valaki fiatal korában túl hangos zenét hallgat, túl hangos zajnak van kitéve, az később a korral járó hallásvesztésnek is jobban ki van téve.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a halláskárosodás megelőzése érdekében világszerte sürgősen szükség van a biztonságos hallgatási szokásokat ösztönző irányelvek bevezetésére. Téged mennyire érint ez a probléma?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.