Hirdetés

Szavazz: szerinted jó dolog, hogy az EU minden gyártóra rá akarja kényszeríteni az USB-C szabványt?



|

Az Apple nem boldog az EU-s irányelv miatt, mi viszont inkább titeket kérdezünk az USB-C kötelezővé tétele kapcsán.

Hirdetés

Nemrég megjelent az EU-s irányelv, ami USB-C használatára kötelezné az Apple-t - rajtuk kívül szinte minden nagyobb gyártó átállt már erre. Ez egyébként egy korábban is létező EP irányelv volt, amit most az Európai Parlament szavazása alapján megváltoztattak.

Az EU érvelése szerint ha minden, az Unió területén forgalmazott telefont, kamerát, fejhallgatót, hordozható hangszórót, handheld konzolt, egyéb elektronikai eszközt USB-C csatlakozóval ellátva dobnak piacra a gyártók, akkor csökken az elektronikai hulladék mennyisége, és a felhasználóknak is kevesebb kényelmetlenséggel kell szembesülniük - magyarul nem kell cserélgetniük a különböző kábeleket.

Hirdetés

A célok világosak, az Apple viszont cseppet sem örül a döntésnek. Mi azonban nem a cég, hanem a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak, melyet az alábbi szavazáson világgá is tudtok kürtölni, ha ráböktök a számotokra leginkább szimpatikus válaszlehetőségre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.