Hirdetés

Szavazz: te milyen módszerrel töltöd fel a telefonodat?



|

Bízol a 80-20-as szabályban vagy úgy vagy vele, hogy ma már minden készüléknek tudnia kell az intelligens töltést?

Hirdetés

Bármelyik készülékünk meghálálja, ha rendeltetésszerűen használjuk, gondoskodunk róla, odafigyelünk rá, óvjuk a külső behatásoktól és ápoljuk, karbantartjuk. Ám még ez sem védheti meg az eszközöket az elöregedéstől, amely függhet az igénybevétel intenzitásától és az időtartamtól is.

Azt már mindannyian megtapasztalhattuk, hogy minél tovább használunk egy okostelefont, annál inkább kevesebbet bír. Nem véletlen, hiszen ahogy az akksi öregszik, úgy csökken a kapacitása, és úgy végzi egyre gyakrabban a töltő végén. Ebben a cikkünkben már részleteztük, milyen módszerek vannak ennek megoldására, és hogyan lehet a baj elébe menni.

Hirdetés

Nem csoda hát, hogy a mobiléra kezdete óta mindenféle akkumulátor-mítoszokat gyártott már a világ, hiszen örökké keressük a módját, hogyan tudnánk egy kicsit több teljesítményt kihozni a túlterhelt energiatárolóinkból.

Szerkesztőségünkben heves vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a 80-20-as szabályt érdemes alkalmazni, vagy bízzunk mindent a töltésvezérlésre, amellyel a fejlesztők már megoldották ezt a kérdést. Hiszen nem véletlenül van még mindig ott az iOS-es és androidos telefonokban az a funkció, amely 80-85%-ig korlátozza a töltöttségi szintet, valamint az intelligens töltés sem, amely a töltési szokásainkat alapul véve engedi a töltőáramot az akkumulátorra - vagy csak vakítás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.