Hirdetés

Szelfibotként is bevethető a DJI új mobilos stabilizátora



|

Két eszközt kínál egy áráért a DJI OM5, viszont többe is kerül az elődjénél.

Hirdetés

A DJI Osmo Mobile képstabilizátorok nem véletlenül népszerűek, hiszen a kimondottan telefonokhoz szánt termék minden generációval nagyot lépett előre, a tavaly bemutatott OM 4 pedig már mágneses rögzítőket is csapott a repertoárhoz.

A kínai márka nemrég leleplezte a legújabb kiadást, a DJI OM 5-öt, amely még inkább rágyúr a praktikumra, és egy összecsukható szelfibottal bővíti a lehetőségeinket.

Hirdetés

A 215 mm-es hosszabbító segítségével akár távolabbról is videózhatjuk magunkat, illetve olyan helyeket is lencsevégre kaphatunk, melyekre egyébként nem lenne rálátásunk. Az új funkció ráadásul nem ment a kényelem kárára: az Osmo Mobile 5 nem csak könnyebb, de kisebb is az elődjénél.

A stabil felvételekről három motor gondoskodik, melyek mellé a DJI szoftveres algoritmusokat is bevet a minél jobb eredmény érdekében. Az új modellel javult az automatikus követés, itt ugyanis már az ActiveTrack  4.0 dolgozik a háttérben. A gimbal ezzel akár háromszoros zoom mellett, legfeljebb 5 m/s-os sebességgel képes lekövetni az alany mozgását. Visszatér továbbá a DynamicZoom, vagyis a hátteret elmosó dinamikus effekt is.

Nem hiányoznak a megszokott Timelapse, Motionlapse és Hyperlapse üzemmódok sem, melyek mellé három panoráma beállítást (3X3, 240 fokos és az embereket akár többször is a képre varázsoló CloneMe) is kapunk. Teljesen új viszont a ShotGuide funkció, ami lényegében egy beépített súgó a felvételeink tökéletesítéséhez.

A DJI OM 5 máris megvásárolható, a 169 eurós árért cserébe a szürke Athens Gray és a naplementét idéző Sunset White színek közül választhatnak az érdeklődők. Ez egyébként újabb húszeurós áremelést jelent, a 149 eurós OM 4 ugyanis szintén ennyivel volt drágább az elődjénél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.