Hirdetés

Szelfiveszély: a szemed tükröződéséből is kitalálhatják, hogy hol laksz



|

Egy popsztár szelfijét használta csak fel egy támadó, aki mindenáron ki akarta deríteni, hogy hol lakik az illető - sikerült neki.

Hirdetés

Szeptemberben tartóztattok le egy olyan japán férfit, aki állítólag megtámadott és fogdosni kezdett egy popsztárt a saját otthonában. A férfi úgy derítette ki, hogy hol lakik a nő, hogy tanulmányozta a közösségi oldalakra feltöltött fotóit. 

Hirdetés

A szelfiken észrevette a férfi, hogy a nő szemeinek tükröződésében egy vasútállomás látható. Ezután a Google Street View segítségével kiderítette, hogy pontosan melyik, majd ott várt a popsztárra. Ezután pedig hazáig követte. 

A férfi időközben a nő életéről sok egyebet is kiderített abból, hogy a lakásában készített videókat elemezte, megfigyelte a függönyöket, illetve azt, hogyan világít be az ablakokon a fény. 

Bár nem mindenki popsztár, sajnos a történet valós, mindenkire érvényes veszélyt jelez. Az óvatlanul közzétett mobilfotók nem csak lájkokat gyűjtenek a közösségi oldalakon, de olyan privát információkat is felfednek, amelyekre nem is gondolnánk. Például azt, hogy hol lakunk. A szakértők szerint érdemes inkább nem megosztani az otthonunkhoz közel készült képeket, illetve a geocímkézést és az EXIF-adatokat is melegen ajánlott törölni a fotókról. Ezt persze a legtöbb közösségi oldal megteszi a megosztás előtt automatikusan, de a jelek szerint ez sem feltétlenül elég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.