Hirdetés

Szépen keresett Elon Musk az Ukrajnának adott interneten



|

Dokumentumok bizonyítják, hogy sok pénzt kapott a SpaceX az amerikai kormánytól a műholdakért cserébe.

Hirdetés

Még februárban, az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása után tűnt fel a színen Elon Musk, aki a SpaceX-hez tartozó Starlink segítségével biztosított internetet az Ukrajnában élőknek, az orosz űrügynökség vezetőjének nagy bánatára. Habár ez egyértelműen kedves gesztus volt Muskéktól, időközben kiderült, hogy a jófejség mellett valami egészen más is motiválhatta a milliárdos vállalatát.

Olyan dokumentumok birtokába jutott a The Technology 202, amelyek azt bizonyítják, hogy a SpaceX komoly bevétellel gazdagodott az Ukrajnának adományozott műholdak után. A vállalat elnöke, Gwynne Shotwell korábban egy olyan nyilatkozatot tett, amely alapján egyértelműnek tűnhetett, hogy a jó cselekedetért cserébe nem kaptak pénzt az Egyesült Államoktól, ám ezt sikerült megcáfolni.

Hirdetés

A dokumentumok alapján ugyanis született egy megállapodás a SpaceX és az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatala, vagyis az USAID között. Ennek keretén belül majdnem 1500 Starlink műholdat vásárolt az amerikai kormány, darabját 1500 dollárért, ezen felül még 800 ezer dollárt is fizetett a szállításért. Egy gyors számolás után pedig kiderül, hogy így összesen több mint 3 millió dollárral gazdagodhatott Elon Musk cége az Ukrajnát segítő vállalkozásnak köszönhetően.

Persze ettől függetlenül nagy segítséget jelentettek a műholdak az ukránok számára, de nem szabad elfelejteni, hogy jópofa netes tevékenysége mellett Musk alapvetően továbbra is egy üzletember

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.