Hirdetés

Szerencsehozó chipsszel garantálná az AMD, hogy nem hibásodnak meg a Ryzen processzorok



|

Aki szeretné, már AMD-témájú nassolnivalót is hazavihet a nagy teljesítményű hardver mellé.

Hirdetés

Mifelénk valószínűleg nem sokan hallottak a Kuai Kuai kultúráról, amely egy nyugati szemmel meghökkentő tajvani szokást takar: a közel 25 milliós lakosú szigeten széles körben elterjedt hagyomány egy csomagot helyezni különböző elektronikai eszközökre a Kuai Kuai (ejtsd: gváj gváj) márkájú puffasztott kukorica chips zöld változatából, ezzel biztosítva a masinák megfelelő működését.

A babonás szokás onnan ered, hogy a rágcsálnivaló neve az "engedelmes", vagy a "jól nevelt" szavakkal fordítható le, vagyis a tajvaniak úgy tartják, hogy a chips képes megzabolázni a rakoncátlankodásra hajlamos eszközöket. A jelek szerint pedig az AMD-nek is jól jön ez az extra védelem, a kaliforniai cég ugyanis most egy saját Kuai Kuai kiadást dobott piacra.

Hirdetés

Az egész történet azzal kezdődött, hogy a vállalat első embere, Lisa Su még a nyár folyamán egy fotót osztott meg az X-en, amelyen egy speciális, AMD-témájú Kuai Kuait tartott a kezében, rajta az AMD logójával és a saját, mesefiguraként újragondolt másával. A kép akkorát ment a világhálón, hogy a cég és a Kuai Kuai végül megvásárolható termékként is elhozták a chipset.

A Tom's Hardware beszámolója alapján a rakoncátlankodó gépek ropogós mumusáért átszámítva kb. 285 forintot kérnek csomagonként, de sajnos csak Tajvanon forgalmazzák, online és fizikai boltokon keresztül. A csomagoláson a Kuai Kuai ismert kabalája látható egy jókora AMD Ryzen chippel a kezében, odabent pedig 52 grammnyi kókusz ízesítésű puffasztott kukorica őrködik a CPU-k zökkenőmentes működése felett.

Azt sajnos nem tudni, hogy mennyire hatékony a chips egy meghibásodott processzor, vagy ne adj Isten egy lázadó Radeon videokártya ellen, az AMD mindenesetre nem az egyetlen amerikai cég, amelyet elragadott a Kuai Kuai kultúra: a Tom's Hardware szerint a Microsoft is összefogott a Kuai Kuai gyártójával, hogy saját snackeket dobjanak piacra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.