Hirdetés

Szerinted hány iPhone van 2021 legnépszerűbb okostelefonjai között?



|

Az is kiderült, melyik androidos készüléket választották a legtöbben.

Hirdetés

Feltehetően a tegnap bemutatott, az iPhone 13 erejével bíró, de sokkal kedvezőbb áron kapható iPhone SE is nagy sláger lesz ebben az évben - elődje, a 2020-as modell még tavaly is a nyolcadik helyet szerezte meg összesítettben a piackutatással foglalkozó Counterpoint Research által készített rangsorban. A cég összegezte a 2021-es eladásokat, a top 10-be mindössze három gyártó termékei kerültek be.

Az évet toronymagasan az iPhone 12 nyerte, az összes eladott készülék 2,9%-a az Apple 2020-as telefoncsaládjának alapváltozata volt. Ezt 2.2%-kal a 12 Pro Max követte, a legfrissebb modell csak a harmadik helyig jutott, részben bizonyára annak köszönhetően, hogy az év végén jelent meg. Szép teljesítményt nyújtott az ötödik pozícióig törő iPhone 11 is. 

Hirdetés

A top 10-ben összesen 7 iPhone szerepel, a maradék három közül egy Samsung (Galaxy A12), a másik kettő pedig Xiaomi (Redmi 9 és 9A). Utóbbiak főleg Kínában, Indiában, valamint az ázsiai és csendes óceái régióban voltak népszerűek, míg a Galaxy A12-t Észak- és Latin-Amerikában, illetve Nyugat-Európában vitték többnyire.

A 10 legnépszerűbb készülék az összeladások 19%-áért felelt, 4200 különböző modell volt elérhető a piacon a tavalyi évben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.