Hirdetés

Szerinted mennyire lehet kényelmes ezzel a kulcstartó méretű kontrollerrel játszani?



|

A liliputi kontroller próbára teszi a finommotorikát.

Hirdetés

Sok évtizeddel ezelőtt, mikor a számítógépek többnyire nem az ember szórakozását szolgálták, az első játékokat még csak a billentyűzet segítségével lehetett irányítani. Az 1970-es években a játékipar szolgálatába állított joystick viszont egy a PC-nél is korábbi találmány. Azt elsőként a hadiipar építette be repülőkbe a két világháború között.

Ma már a videojátékok széles rajongói tábora el sem tudná képzelni kedvelt hobbijának való hódolást egy rendes játékvezérlő nélkül. Szerencsére nem is kell, hiszen bárki választhat az igényeinek megfelelőt, nagy választék kapható mindenféle különböző játékkonzolhoz és PC-s játékhoz is.

Hirdetés

Az 8BitDo egy egy évtizeddel ezelőtt alapított cég, ami a játékhoz használt különböző egyedi beviteli eszközök fejlesztésére és forgalmazására specializálódott. Tudatosan próbálják meglovagolni a véget érni nem akaró retró-hullámot, és talán ez a legszembeötlőbb a termékeikben.

Újonnan megjelent eszközük a faék egyszerűségű Micro nevet kapta, és ez nem véletlen. A kulcstartók méretével vetekedő kontrollert Nintendo Switchez, illetve androidos eszközökhöz tervezték. A tenyerünkben kényelmesen elférő eszközön 16 gomb található, súlya mindössze 24,8 gramm. A 24,99 dollárt kóstáló vezeték nélküli játékvezérlő kék és zöld színben rendelhető.

A Micro L és R mellett L2, R2, Home és Start gombokkal is el lett látva, így apró méret ellenére szuperül használható. 180 mAh-s akkumulátora USB-C csatlakozón tölthető, de ugyanennek segítségével vezetékesen is használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.