Hirdetés

Szigorú korlátozásokkal pofozza helyre a Bing chatbotot a Microsoft



|

Máris itt a redmondiak megoldása a mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatás összezavarodására.

Hirdetés

A Microsoft a hónap első hetében indította útjára a Bing kereső chatbot funkcióját, amely a népszerű ChatGPT szöveggenerátorhoz hasonlóan az OpenAI által kifejlesztett GPT nyelvi modellen alapul, és szerteágazó feladatokban képes a felhasználók segítségére lenni.

Az egyelőre tesztüzemmódban futó szolgáltatás azonban néhány napon belül nevetség tárgya lett, miután kiderült róla, hogy bizonyos esetekben teljesen elveszti a fonalat, olyan válaszokat adva, amelyek a mentális összeomlás jeleit idézik. A redmondiak ezt nemrég azzal magyarázták, hogy a 15 kérdés-válasznál hosszabbra nyúló beszélgetések során a Bing egyszerűen "elfelejtheti", miről is folyik a csevegés, és ezért szolgál zavaros szövegekkel.

Hirdetés

A Microsoft beígérte, hogy a beszélgetések újraindításának megkönnyítésével fogja kiküszöbölni a hibát, most pedig meg is érkezett az erre szolgáló frissítés, ami végül egy szigorú korlátozás formájában öltött testet. Az üzemeltető ugyanis legfeljebb 5 kérdés-válaszban limitálta a beszélgetéseket, melyeket követően a Bing megkér, hogy indítsuk újra a csevegést.

Ezzel viszont még nincs vége a megszorításoknak: egy felhasználó naponta legfeljebb 50 beszélgetést kezdeményezhet, így nem lehet már a végtelenségig fecsegni a Microsoft chatbotjával. A vállalat mindezt azzal indokolja, hogy a statisztikái szerint az emberek többsége legfeljebb 5 kérdés-válasz alatt hozzájut a kívánt információkhoz, s mindössze az interakciók 1%-a tartalmaz 50-nél több üzenetet.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a redmondiak kifejezetten az algoritmus határait feszegető, kísérletező kedvű felhasználók dolgát szeretnék megnehezíteni. Az üzemeltető ugyanakkor közölte, hogy az összegyűlő tapasztalatok alapján később még lazíthat a most bevezetett korlátozásokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.