Hirdetés

Szigorúan titkos információk szivárogtak ki a Samsungtól a ChatGPT-n keresztül



|

A Samsung alkalmazottjai a saját bőrükön tapasztalhatják, hogy egyelőre nem megbízható a ChatGPT.

Hirdetés

Egyre több az adatvédelmi aggály a ChatGPT-vel kapcsolatban. Nemrégiben megírtuk nektek, hogy Olaszország letiltotta a szolgáltatás elérését, közben pedig már Németországban is hasonló intézkedésen gondolkodnak. Mindez azzal indult, hogy az OpenAI-nak egy időre elérhetetlenné kellett tennie a chatbotot, miután sérülékenységet találtak a rendszerben.

Most újabb áldozata van a ChatGPT-nek, ezúttal azonban nem egy ország felhasználói fáztak rá, hanem Samsung alkalmazottak hibáztak nagyot.

Hirdetés

A vállalat korábban engedélyezte a programozóknak, hogy a forráskódok hibajavítása során használják a mesterséges intelligenciát, ezeken kívül pedig zártkörű találkozók jegyzetei is illetéktelen kezekbe kerültek a jövőben megjelenő hardvereikkel kapcsolatban.

A Samsungnál kevesebb mint egy hónap alatt három incidenst jegyeztek fel, amikor alkalmazottak titkos információkat szivárogtattak ki a ChatGPT-n keresztül. Furcsa, hogy ez megtörténhet, hiszen az OpenAI sosem csinált titkot abból, hogy megtart minden bevitt információt az MI továbbképzéséhez.

A ChatGPT alkalmazása helyett a Samsung most egy saját, házon belül fejlesztett MI-n dolgozik, hogy ezzel segítse optimalizálni a munkafolyamatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.