Hirdetés

Szinte minden kiszivárgott a Samsung Galaxy Z Fold 5 és Samsung Galaxy Z Flip 5 mobilokról



|

Nem sok meglepetés maradt így a júliusban esedékes Samsung Unpacked eseményre.

Hirdetés

Amikor a Samsung úgy döntött, hogy hajtogatható kijelzős mobilok fejlesztésébe kezd, még nem sejthette, milyen fogadtatásra számíthatnak majd az ilyen típusú készülékek, tehát nagyot kockáztatott a gyártó a 2019 februárjában debütált Glaxy Folddal. A horribilis áron felül a korai modellek hamar kiütköző gyermekbetegségei sem járultak hozzá ahhoz, hogy világhódító trenddé váljon, ám a Samsung nem adta fel, ahogy a nyomába szegődött többi cég sem, egyre megbízhatóbb, kiforrottabb, strapabíróbb készülékek születtek, igaz, az áruk nem lett szignifikánsan kedvezőbb.

Mindazonáltal ma már számottevő piacuk van a hajtogatható mobiloknak, a közönség pedig epedve várja a Samsung Galaxy Z Fold 5 és Samsung Galaxy Z Flip 5 eljövetelét, amire a júliusi Samsung Unpacked alkalmával számíthatunk. Az esemény időpontját egyelőre még nem kötötték az orrunkra a dél-koreaiak, de egy masszív szivárgásnak hála így is szinte mindent tudunk már az új okostelefonokról.

Hirdetés

Az internetre felkerült renderképek alapján, melyek forrása a többnyire jól értesült SnoopyTech, valamint az XDA Developers, a Z Fold 5 sötétszürke, bézs és világoskék színekben, míg a Z Flip 5 bézs világoszöld, sötétszürke színekben lesz kapható, sőt az utóbbiból világos árnyalatú pinket is választhatunk akár.

A korábbi szivárgásokkal összhangban a Z Fold 5 külső kijelzője nagyobb lesz, mint az elődjéé, ebből fakadóan összecsukott állapotban több mindenre lehet használni, mint amazt. A panel 6,2 hüvelykes (2316 x 904 pixel), míg a belső, széthajtott kijelző már 7,6 hüvelykes (2176 x 1812 pixel). A kifogástalan felhasználói élményért egy Snapdragon 8 Gen 2 chipset, valamint 12 GB RAM gondoskodik, a belső tárhely mérete 256 GB, illetve 512 GB lehet.

Emellett a kamerakonfigurációt is átrendezték a mérnökök, a triplalencsés (50 MP + 12MP +12MP) főmodul mellett kívül helyet kapott még egy 10 MP-es szelfikamera, belül pedig a kijelző alá rejtve egy 4 MP-es képalkotó. A készülék működtetéséről egy 4400 mAh-s telep gondoskodik, tehát maradt ugyanaz a megoldás, amivel már a Z Fold 4-ben is találkoztunk.

A Galaxy Z Flip 5-ben ugyanaz a Snapdragon 8 Gen 2 chipset dolgozik, ám ennek a készüléknek már csak 8 GB RAM jutott, a tárhely mérete 128 GB, 256 GB, illetve 512 GB lehet. A széthajtható kijelző 6,7 hüvelykes (2640 x 1080 pixel), becsukott állapotban pedig 3,4 hüvelykkel (748 x 720) kell beérnünk. Ami a kamerákat illeti, a gyártó szerint elég lesz nekünk a kétlencsés (12 MP + 12 MP) külső modul mellett egy 10 MP-es szelfikamera. Az akkumulátor kapacitása e készülék esetében sem változott a tavalyi modellhez képest, maradt 3700 mAh.

A Glaxy Z Fold 5 áráról még egyik bennfentes sem súgott, ám a Galaxy Z Flip 5-ért fizetendő összeggel kapcsolatban már nem voltak ennyire szemérmesek, ha minden igaz, 1299 euróról indul az ár, ennyibe kerül majd a legolcsóbb, mindössze 128 GB belső tárhellyel rendelkező változat. Ez azt jelenti, hogy elődjénél jó 10 százalékkal drágábban nyit majd az új modell, ami egyébként a Z Fold 5-tel együtt a Samsung idei felhozatalának csak egy részét takarja. Rajtuk kívül ugyanis várhatóan még júliusban befut a Galaxy Watch 6 és a Galaxy Tab S9 széria is, nem is beszélve az év későbbi szakaszában esedékes Galaxy Tab S9 FE tabletekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.