Hirdetés

Szinte senki nem használ még Android 9 Pie-t



|

A szeptemberi statisztikákban sem jelent meg az új Android: ennek a magyarázata az, hogy túl kevesen használják.

Hirdetés

Ahhoz, hogy az Android platformot jellemző statisztikákban egy verzió megjelenhessen, minimum 0,1 százalékos piaci részesedéssel kell rendelkezzen. Vagyis a kijelölt egy hetes időszakban a Google Play Áruházat meglátogató androidos készülékek legalább 0,1 százalékán kell fusson. Nemrég megérkeztek a szeptemberi statisztikák, azonban a Google felmérései szerint az Android 9 Pie még mindig nem lépte át ezt a küszöböt. 

Hirdetés

Ez persze nem túl meglepő, elvégre több mint egy hónappal az új Android megjelenése után még csak négy Google Pixel okostelefonon és az Essential okostelefonján használható a stabil Android 9 Pie. 

A legtöbb ember továbbra is Android 7 Nougat rendszert használ, a 7.0 és a 7.1 együtt 30,8 százalékot tesz ki. Az androidos eszközök 22,7 százalékán fut Android 6.0 Marshmallow, illetve 19,2 százalékán Android 5 Lollipop. Sajnos az Android 8 Oreo továbbra sem áll olyan jól, maradt 14,6 százalékon. 

A számok alapvetően nem változtak az augusztusi jelentéshez mérten, még a régi, elavult rendszereknél sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.