Hirdetés

Szokatlan a Samsung Aurora okoshangszórója



|

Költségtakarékos megoldás lehet az Aurora, ugyanis dokkolóként épít a már meglévő okostelefonunkra.

Hirdetés

A Samsung még a 2018-as SXSW rendezvényen mutatta be az új okoshangszórójának a prototípusát. Ebben nem lenne semmi rendkívüli, hiszen mostanában egyre több az ilyen eszköz. A Samsung megoldása azonban meglehetősen szokatlan.

Hirdetés

Az Aurora hangszóró ugyanis önmagában nem okos: az okostelefonunkra van szüksége ahhoz, hogy működjön. A hangszórónak nincs mikrofonja, processzora vagy egyéb alkatrésze, amitől okos lehetne önmagában. 

Tulajdonképpen egy Bluetooth-alapú hangszóróról van szó, aminek külön dokkolója van az okostelefon számára. A dokkolás után a mobil hardverét, mikrofonját és kameráját használja ahhoz, hogy okoshangszóróvá változzon. A kijelző holografikus stílusban jelenít meg egy karaktert, ami a hangunkra reagál. Természetesen kell majd app a használatához, de azt nem tudni, hogy milyen okostelefonokkal lesz kompatibilis. 

Az Aurora jelenleg is fejlesztés alatt áll, sok részlet egyelőre nem végleges. A koncepció azonban alapvetően sikeres lehet, hiszen a Samsung az okostelefonokra épít, amik eleve ott lapulnak az emberek zsebeiben. Amíg ez tölt a dokkolóban, kapunk egy okoshangszórót is, anélkül, hogy drága hardvert kellene vásárolnunk. A bonyolult alkatrészek nélkül ugyanis az Aurora vételára meglehetősen alacsony lehet. 

Egyelőre azt sem tudni, hogy az Aurora a Bixbyre építene-e. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.